AMI Praha a.s. převzala první cenu za nejlepší internetové řešení

Praha 11. října (PROTEXT)

Na galavečeru IEA Internet Effectiveness Awards převzali zástupci společnosti UniCredit Leasing a.s. a AMI Praha a.s. cenu za nejlepší internetové řešení v kategorii Bankovnictví a finance.

AMI Praha a.s. soutěžila s B2B aplikací Platforma Provozního Financování, která klientovi UniCredit Leasing a.s. přinesla úsporu 520 tis. Kč.

Autorem vítězného projektu je architekt Jiří Hovorka, který o aplikaci říká: "Platforma Provozního financování je náročný, složitý a technologicky heterogenní projekt, který propojuje mnoho obchodních procesů přes několik oddělených systémů. Je ale i velmi zajímavý z hlediska návrhu a implementace: hledání řešení je pro nás často výzvou - alespoň se můžeme při jejich řešení analyticky i programátorsky "vyřádit" a to nám dává chuť do další práce. Přesto: to nejdůležitější je, že aplikace dobře slouží jak pracovníkům UniCredit Leasing, tak i importérům a prodejcům - a to bychom bez výborných vztahů a vynikající komunikaci mezi UniCredit Leasing a AMI nedokázali."

Za UniCredit Leasing a.s. převzal cenu vedoucí IT oddělení Ing. Petr Dufek, který k ocenění říká: "Integrace jednotlivých aplikací nám přinesla značné úspory a zefektivnila nasazování dílčích systémů u jednotlivých importérů. Dodavatel, společnost AMI Praha a.s., navrhla a zrealizovala celou nadstavbovou aplikaci v rekordně krátké době, za což ji patří dík i toto ocenění.“

Cílem projektu byla úspora nákladů při přidávání dalších automobilových importérů a konsolidace několika aplikací do jedné platformy. V roce 2009 AMI Praha a.s. provedla konsolidaci všech importérských aplikací do jedné platformy, čímž došlo k výraznému zjednodušení přidávání nových importérů, komunikačních kanálů i aplikací. Snížila se tak doba potřebná k implementaci aplikace pro nového importéra a společnosti UniCredit Leasing a.s. se tím výrazně zkrátila doba návratnosti investic do jednotlivých aplikací. Ve výsledku byla dosažena úspora ve výši 520 tis. Kč (období květen 09 - červen 10) a finanční průtok se meziročně zvýšil o 3 mld. Kč. Úplné informace o projetu naleznete na http://www.ami.cz.

Internet Effectiveness Awards jsou ocenění udílená nejefektivnějším internetovým řešením na českém internetu. Ceny IEA jsou uznáním, že vítězové dokážou využít digitální média ke vzniku nových způsobů podnikání, k poskytování svých služeb on-line, k lepší komunikaci se zákazníky, se zaměstnanci či občany, a dokážou přitom dosáhnout skutečných výsledků.

Kompletní informace o slavnostním předávání cen jsou k dispozici na http://www.iea.cz.

Kontakt:

e-mail: marketing@ami.cz