Pilotáž projektu Člověk a příroda experimentálně

Praha 28. září (PROTEXT)

Projekt pedagogů frýdeckého gymnázia na Cihelní ulici Člověka a příroda experimentálně, podporovaný finančně z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, vstoupil letos v září do své druhé fáze. Učitelé přírodovědných předmětů v jeho rámci zatím jednak absolvovali dvě víkendová školení, týkající se oblasti inovativních metod výuky, rozvoje klíčových kompetencí a mezipředmětových vztahů, a dále především vytvořili již více než sto pracovních listů a laboratorních protokolů.

"Se začátkem nového školního roku jsme spustili pilotáž těchto materiálů, abychom v praxi ověřili funkčnost vznikající databáze a abychom mohli doladit případné nedostatky," uvedla hlavní manažerka projektu Mgr. Hana Hůlová. "Věříme, že projekt, jehož výstupy jsou již nyní volně dostupné na webových stránkách našeho gymnázia, se stane inspirací a přínosem i pro kolegy z dalších škol. Dosavadní ohlasy tomu alespoň nasvědčují," doplnila Mgr. Hůlová.

Kontakt:

Mgr. Pavel Kuběna

Gymnázium a Střední odborná škola,

příspěvková organizace

Cihelní 410

738 01 Frýdek-Místek

e-mail: pavel.kubena@gsosfm.cz

Klíčová slova ČR-školy-příroda-střední-Gymnázium a Střední odborná škola Frýdek-Místek

Moravskoslezský (ov)

Věda, vzdělávání a školství