Prague Open International IDSF 2010 * Mezinárodní soutěž ve standardních a latinskoamerických tancích představí v září v Praze páry světové špičky.

Praha 2. září (PROTEXT)

Prague Open International IDSF 2010 je sedmý ročník úspěšné mezinárodní soutěže ve standardních a latinskoamerických tancích. Uskuteční se o víkendu 11. a 12. 9. 2010, každý den od 9 do 22 hodin ve sportovní hale ARENA Sparta, Podvinný mlýn, Praha 9.

Soutěž Prague Open 2010 je zařazena do světového žebříčku soutěží pod hlavičkou mezinárodní taneční federace, od které již třetí rok získali pořadatelé vyšší bodový statut s názvem International Open, a tím i možnost představit v Praze páry z absolutní světové špičky. Soutěžní páry sbírají na akcích tohoto typu body do světového žebříčku, a tím je soutěž pro taneční páry a samozřejmě i diváky zajímavější a dynamičtější. Tento ročník přináší řadu novinek.

Na co se tedy můžete těšit? Ve dvou soutěžních dnech bude možné zhlédnout standardní a latinskoamerické tance až několika stovek tanečních párů - od kategorie Juniorů, Mládeže, Dospělých, ale také až po kategorii Seniorů nad 35 let. Po oba dva dny bude sportovní halou znít hudba doprovázející ladný pohyb elegantních tanečníků v noblesních toaletách v pěti tancích, jako je všem dobře známý waltz, tango, valčík, slowfox a quickstep. A což teprve živé a temperamentní rytmy latinskoamerické hudby, kde se představí mistrovské taneční páry v tancích, jako je samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive. V programu obou dnů se budou střídat postupová kola jednotlivých věkových kategorií v obou skupinách tanců až do finále. Výkony tanečních párů hodnotí 13členná mezinárodní porota, v níž jsou zastoupeni někteří bývalí profesionální mistři světa. Snahou pořadatelů je připomenout i tyto taneční hvězdy, nyní v rolích porotců. Tato strategie umožňuje současným tanečním párům ukázat, že bývalí mistři tance v roli porotců mají vynikající následovníky.

Pořadatelé získali pro akci partnerství hlavního města Prahy a letos nad akcí převzal záštitu primátor hlavního města.

Mediálním partnerem akce Prague Open 2010 je i tento rok Česká televize, která uvedla veřejnost do světa tance odvysíláním úspěšné televizní soutěže StarDance.

Přijďte i Vy zažít neopakovatelnou atmosféru a podpořit své favority v této neobyčejné taneční soutěži.

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodejní síti Ticketpro na http://www.ticketpro.cz

Více informací najdete na http://www.pragueopen.com

Adresa místa konání: Arena Sparta, Podvinný mlýn, Kovanecká, Praha 9 - Vysočany

Kontakty na pořadatele:

Jiří Ševčík, Studio Bohemia, telefon: 777 027 703, e-mail: studiobohemia@seznam.cz

Ing. Jana Filgasová, INDEX Praha s.r.o., telefon: 723 330 427, e-mail: indexpraha@seznam.cz

Klíčová slova ČR-hobby-tanec-Studio Bohemia