Vlastník licence zmrzlinové značky NESTLÉ má nového spoluvlastníka

Praha 28. června (PROTEXT)

Česká distribuční společnost Noris Czech Republic, s.r.o., která je od června 2009 exkluzivním majitelem licence zmrzlinové značky Nestlé pro ČR a SR, má nového spoluvlastníka - kapitálového investora společnost Milestone Partners, a.s. Společnost tak získala silné finanční zázemí a nyní plánuje další rozvoj, rozšíření portfolia distribuovaných výrobků a významný nárůst tržního podílu.

"Investice do rozvoje jsme dosud generovali z vlastních zdrojů, avšak oslabení kupní síly v důsledku finanční krize a především nepříznivé období pro vyjednávání s bankami nás přiměly k zásadnímu rozhodnutí o vstupu nového partnera do firmy, který by dokázal společnost rychle stabilizovat a zároveň měl zájem dlouhodobě podílet se na nových projektech spojených s růstem firmy,“ objasňuje Šárka Grycová, spolumajitelka a výkonná ředitelka společnosti Noris Czech Republic.

"Z několika oslovených investičních společností a soukromých subjektů tyto podmínky nejlépe splňovala nabídka společnosti Milestone Partners. Ta nejenže dokázala reagovat velmi pružně na naše požadavky a potřeby, ale s partnery jsme si poměrně brzy porozuměli také obchodně a lidsky," doplňuje Radek Gryc, jednatel a zakladatel společnosti Noris Czech Republic.

"V investici do společnosti Noris ČR vidíme potenciál především díky unikátnímu obchodnímu modelu, založenému na celoplošné distribuci zmrzlinového zboží globálního hráče, jakým je koncern Nestlé se svými nekompromisními kvalitativními standardy, doplněné o plný sortiment nezmrzlinového mraženého zboží. Tak jako i v jiných našich investicích i zde vítáme, že se v další expanzi společnosti můžeme opřít o kvalifikovaný a zkušený management a i zde zúročit naše zkušenosti nabyté na poli finančního řízení a corporate governance," uvádí k nejnovějšímu přírůstku do investičního portfolia Martin Pětivoký, managing director společnosti Milestone Partners.

Společnost NORIS CZECH REPUBLIC prošla od svého vzniku v roce 2006 do roku 2009 expanzivním růstem. V průběhu tří let vyrostla z lokálního distributora mražených potravin na Moravě, na distributora s celorepublikovou působností. Mražené potraviny a zmrzliny Nestlé nyní distribuuje ze 7 poboček v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Plzni, Havířově, Litoměřicích a Dašicích. Firmě významně přispěla k růstu investiční transakce spojená s užíváním licence zmrzlinové značky Nestlé. Společnost se tím v České republice stala jedním z předních distributorů mražených výrobků a vstoupila na Slovenský trh jako výhradní dovozce zmrzlinové značky Nestlé.

Do portfolia značky NESTLE ICE CREAM patří například zmrzliny Manhattan, La Cremeria, Extréme, Kit Kat a další, vyráběné v závodech Nestlé ve Španělsku, Německu či v Polsku. Noris Czech Republic nakupuje zmrzliny v Nestlé závodech a prodává je pod značkou Nestlé Ice Cream jako výhradní distributor na českém a slovenském trhu.

Společnost MILESTONE PARTNERS je ryze českou private equity investiční společností, která vyhledává vhodné investiční příležitosti v České Republice a střední a východní Evropě a orientuje se především na společnosti a projekty se zajímavým růstovým potenciálem v oborech s vyšší přidanou hodnotou. V aktuálním portfoliu společnosti Milestone Partners lze nalézt, mimo jiné, podíl ve společnosti Gumotex, a.s., největším tuzemském zpracovateli polyuretanových pěn, tradičním dodavateli do nábytkářského a automobilového průmyslu, jakož i výrobce populárního vybavení pro sport a rekreaci, či specializovanou stavební firmu DAP - PROVMEX, a.s., patřící k domácí špičce mezi dodavateli komplexních vzduchotechnických a klimatizačních zařízení budov, především velkých obchodních center, výrobních prostor, budov veřejných institucí.

Kontakt pro média:

Noris Czech Republic, s.r.o.

Eva Marzini

eva.marzini@noriscz.com