GE Fanuc uvádí první CNC s Windows CE na světě

PRAHA 17. září (PROTEXT)

V roce 1999 nabízí GE Fanuc novou sérii hardwaru 160is/ 180is/ 210is CNC, která jednak přináší vysokou spolehlivost a širší využití díky začlenění Windows CE, a také nabízí podstatně vyšší ochranu v případě nepředvídané ztráty napájení. Je to, jak říká GE Fanuc, první Otevřený CNC systém na světě s Windows CE a otevírá cestu k širšímu okruhu uživatelů než kdykoli předtím.

Deska tištěného spoje PCB se začleněným grafickým uživatelským rozhraním (GUI) Windows CE 2.0, je umístěna přímo za displejem LCD 10,4 palce v mimořádně tenkém provedení, které nabízí konstruktérům strojů značnou stylovou a konstrukční volnost u jejich nejmodernějších strojních konstrukcí. Využitím všech předností moderních polovodičových pamětí byla spolehlivost ovládání i za těch nejtěžších podmínek v továrně značně zvýšena, a zvláštní pozornost byla také věnována problémům spojeným s neočekávaným přerušením přívodu proudu, které mají často vážné následky.

Jak Windows NT (New Technology), tak i Windows CE (Consumer Electronics) vyžadují při uzavírání systému přesný sled procedur, jinak nelze normálně zaručit integritu souborů.

V případě nové série is, která je založena na Windows CE 2.0, použitý hardware udrží napájení po určitý časový úsek po přerušení přívodu proudu. Během této doby software dodaný od GE FANUC automaticky uloží kritické soubory do rychlé paměti. Tím se zajistí zapamatování těch kritických souborů, které jsou zapotřebí při spouštění systému, aby se zaručilo následující bezproblémové natažení systému kdykoli v budoucnosti.

Zajištěním této automatické procedury při vypnutí je obsluha zbavena často složitých postupů při vypínání PC. Další vlastností nové série is řídících systémů CNC je začlenění portu Ethernet jako základního zařízení.

Předpokládá se, že levné a vysoce spolehlivé možnosti nového systému, spojené s možnostmi Conversational Automatic Programming (CAP - Automatické konverzační programování), které mohou nyní konstruktéři strojních nástrojů volně přidávat, otevřou trh ještě více. Možnost použít populární multimediální hardware a software je v centru pozornosti, zatímco schopnost řídit velké množství vstupních dat bude vítána například těmi koncovými uživateli, kteří se zabývají frézováním razidel.

Aplikační software nabízený od GE Fanuc může zobrazit skutečnou obrazovku CNC/PMC na PC a může poskytnout pomocné obrazovky jako:

Konvenční obrazovky CNC/PMC ukazující polohu, parametry, zprávy, grafiku, atd.

Obrazovky připravené makroprogramem

Obrazovky připravené C-programem

Obrazovky připravené PMC C-jazykem

Nová série is je plně kompatibilní s existující i sérií, která bude i nadále nabízena vedle nové série is.

Nové 160is/ 180is/ a 210is jsou již k dodání pro zákazníky v celé Evropě.

Pro další informace kontaktujte: GE Fanuc Automation +R s.r.o., Prodejní marketing, Jan Koudelka, U Studánky 3, 170 00 Praha 7, tel.: (02)33372503, fax: Fax: (02)33370821, email: koudelka@gefanuceur.ge.com; GE Fanuc Automation Europe S.A., Marketingová komunikace, Ingo Kaiser, Zone Industrielle, L-6468 Echternach, Lucembursko, tel.: 0352727979213, fax: 0352727979315, email: ingo.kaiser@gefanuceur.ge.com.

Klíčová slova PROTEXT-GE Fanuc

IT, telekomunikace