Bonus.cz má rekordních sto tisíc uživatelů

Praha 23. prosince (PROTEXT)

Jubilejní uživatel s pořadovým číslem 100.000 se v těchto dnech zaregistroval na zábavném nákupním portálu Bonus.cz. Rostoucí zájem uživatelů potvrzuje oblíbenost tohoto nového způsobu nakupování.

Během prvních šesti měsíců provozu se z vítězství v aukci radovalo více než 3500 unikátních vítězů.

Od července se na Bonus.cz vydražilo zboží za více než 20 milionů korun. "Dosavadní skóre portálu ukazuje na úspěšný český start trendu známého ze zahraničí, tzv. entertainment shopping. Zatímco v prvních týdnech provozu jsme denně zahajovali přibližně sedm aukcí, dnes je jich přes 80. S rostoucím počtem uživatelů totiž počet aukcí pochopitelně navyšujeme," uvedl Ondřej Průša, ředitel projektu Bonus.cz.

Rostoucí počet uživatelů podporují i blížící se Vánoce. Zatímco některé jiné aukční portály či e-shopy jsou často podvodem a lidem u stromečku zůstanou pouze oči pro pláč, na Bonus.cz draží zboží sám provozovatel a všechny produkty jsou před začátkem aukce reálně skladem. Uživatele navíc láká možnost získat zboží s úsporou 65 - 80 procent z maloobchodní ceny. Každý den se v aukcích na Bonus.cz draží desítky atraktivních předmětů, kterými mohou vítězové obdarovat své příbuzné, přátele či sami sebe. "Momentálně expedujeme každý den zboží v celkové hodnotě zhruba 350.000 korun a počet vítězů aukcí se každým týdnem rozšiřuje o několik stovek," dodává Průša.

Bonus.cz je zábavný nákupní portál provozovaný společnostmi Tiscali Media, a.s. a CoMoGa s.r.o. Internetová aukce s placeným příhozem navazuje na obdobné služby, které v zahraničí fungují několik let. Zaregistrovaní uživatelé přihazují jako v běžné aukci.

Cena zboží se však nezvyšuje libovolně, ale pouze o deset haléřů nebo o korunu. Každé přihození v aukci je zpoplatněno fixní částkou s hodnotou jednoho bonu. Cena jednoho bonu činí čtyři až deset Kč, v závislosti na způsobu platby a množství nakoupených bonů.

Vítězem aukce je poslední přihazující, který vydražené zboží získá v drtivé většině s vysokou úsporou.

Dražené výrobky dodává pouze provozovatel serveru Bonus.cz a před začátkem aukce je zboží vždy reálně skladem. Každá započatá aukce má svého konkrétního reálného vítěze (viz vybrané fotografie a příběhy na http://blog.bonus.cz/. Denně se zahájí přes 80 aukcí a průměrná denní hodnota vyexpedovaného zboží činí 350.000 Kč.

Kontakt:

Vanda Krčmářová