Zvyšujeme prodej v době krize - emailingem

Praha 23. prosince (PROTEXT)

Ekonomická krize dopadla na každého z nás. Ekonomika téměř přestala růst, některé státy vyhlásily bankrot a i prodeje obchodů (i těch internetových) minimálně stagnují. Prodejci tak začínají zkoušet i méně známé techniky, jak je možné zvýšit prodej. Každá koruna se totiž v těchto zlých dobách počítá.

Rozpočty na reklamu se dramaticky ztenčují, protože na ní se začíná šetřit vždy nejdřív. Ale existují i způsoby, které vám přinesou spoustu nových zákazníků a zase tolik nestojí. Mezi takové způsoby patří i emailový marketing, o kterém si něco povíme v tomto článku.

Emailový marketing je v České republice stále docela neznámý pojem, i když v zahraničí už jej ve velkém používají a slaví s ním mnohé úspěchy. Jedná se v podstatě o zasílání vyžádaných reklamních emailů lidem, kteří s jejich zasíláním souhlasili.

Takový souhlas můžete dostat např. při registraci, odeslání objednávky, nebo pomocí formuláře, který si umístíte na své webové stránky. Je spousta způsobů, jak si svůj seznam emailových adres budovat a pokud budete emailový marketing provádět dobře, bude se stále rozšiřovat a odhlašovat se bude jen minimum lidí.

Abyste měli lepší představu, přiblížíme si, jak může takový emailový marketing prospět internetovému obchodu.

Svůj seznam emailových adres můžete budovat hned třemi způsoby, které jsem již naznačil: při registraci zákazníků, při odeslání objednávky bez registrace a přímo přes formulář na vašem eshopu, kam zájemci jen zadají svoji emailovou adresu a jméno, když chtějí být informováni o novinkách, slevách a jiných věcech souvisejících s vaším eshopem.

Pak už jen stačí začít právě tyto informace rozesílat - cokoliv, co by mohlo potenciální i věrné zákazníky zajímat. Slevové akce, nové horké zboží v eshopu, informace o výprodejích či pohled do zákulisí fungování internetového obchodu.

Odměnou vám budou nové prodeje, které získáte právě přes tyto emaily. A hlavně větší důvěra zákazníků ve váš eshop.

Kontaktní informace

SmartEmailing.cz