Serverhousing - servery jako v bavlnce

Praha 23. prosince (PROTEXT)

Mít vlastní server se může jevit jako dobrý nápad, ale když se nad ním trochu zamyslíte, zjistíte, že má hned několik zádrhelů. Tak předně, kde budete server mít? A jak zajistíte dostatečnou konektivitu do sítě?

Pokud si myslíte, že bude stačit mít ho zastrčený někde doma, budete asi zklamaní. V dnešní době již takový přístup dávno nestačí. Můžete mít sebelepší a seberychlejší připojení k internetu, ale pro vlastní server to prostě nebude dostačující. Tedy pokud se nespokojíte jen s nějakým prachbídným výkonem.

Nemusíte ale hned stavět vlastní serverovnu, abyste mohli využívat jejích výhod. Můžete si jen pronajmout místo v již existující, pokud tedy nemáte serverů desítky. To by se možná vlastní serverovna i vyplatila.

Předpokládejme ale, že máte serverů jen poskrovnu, pravděpodobně jen jeden. Pak se vyplatí využít služeb takzvaného serverhousingu.

Serverhousing je vlastně pronájem místa v serverovně provozovatele, kam můžete umístit vlastní server. Tím pádem se nemusíte starat o jeho napájení (výpadky proudu) ani o konektivitu do sítě, to vše obstará provozovatel.

Můžete si objednat prostor jak pro standardní “krabicové servery”, tak i pro speciální rackové servery. Cena se odvíjí podle toho, kolik místa server zabere, jakou má spotřebu a jakou požaduje zákazník konektivitu.

U poskytovatele Coolhousing.net získáte prostor pro server uložený v miniITX o maximálním objemu 14dm3 s konektivitou 100Mbps/8Mbps a příkonem 100W již od 1000 Kč měsíčně.

Nemusíte se samozřejmě omezovat jen na tak malý server, můžete si rovnou objednat celou serverovou farmu o rozměrech 1000/480/600 mm, kterou můžete využít dle vlastní libosti. Nebo si pronajmout vlastní rack.

Vše záleží jen na tom, kolik serverů vlastníte a jaké máte požadavky.

Kontaktní informace:

Coolhousing, s. r. o.