Společnost Landis+Gyr získala od akcionářů investici ve výši 100 miliónů dolarů

Zug (Švýcarsko) 6. listopadu (PROTEXT/Businesswire)

Společnost Landis+Gyr, světová jednička v oblasti měřicí techniky pro elektrotechniku, dnes oznámila, že od akcionářů vybrala 100 miliónů dolarů jako kapitál na podporu rychlého růstu firmy v oblasti inteligentních měřicích technik.

"Aktivní podpora akcionářů naší společnosti je velkou podporou pro naší snahu využít globální potenciál v oblasti inteligentních měřicích metod a umožní firmě Landis+Gyr využít svou jedinečnou pozici k dosažené maximálního zisku z této příležitosti," řekl generální ředitel firmy Landis+Gyr, Cameron O’Reilly.

"Navzdory globální finanční krizi firma Landis+Gyr i nadále roste a naši akcionáři stále investují do našeho růstu. Rychlé tempo růstu našeho podnikání v USA nám pomáhá překonat těžší období na evropském trhu a umožňuje nám získávat objednávky a zisk, který překračuje naše očekávání. Díky naší přední pozici a skutečnosti, že vlády, regulační úřady a firmy zabývajícími se dodávkami energií na celém světě, si stále více uvědomují důležitost inteligentního měření pro hospodárné využívání a uchovávání energie, vidíme budoucnost našeho oboru podnikání velmi optimisticky," dodal O’Reilly.

"V Evropě Evropská unie nedávno vydala průlomovou směrnici, která vyžaduje, aby do roku 2020 byly v 80% domácnostech nainstalované inteligentní elektroměry. Do roku 2022 pak musí na inteligentní elektroměry přejít 100% domácností. Minulý týden schválila Obamova administrativa podporu ve výši 3,4 miliardy dolarů na financování vybudování inteligentní elektrické sítě, což ještě více urychlí nasazení inteligentních měřících systémů po celé zemi. Díky stejným krokům vlád a regulačních orgánů v Kanadě, Austrálie a Číně se pak z této záležitosti stává globální příležitost."

Společnost Landis+Gyr má jedinečnou pozici k využití této globální příležitosti. V letošním roce jsme z celého světa získali objednávky za více než 1 miliardu dolarů, včetně velkých zakázek v Austrálii, v severských zemích a USA. Firma každý rok vydává přibližně 90 miliónů dolarů na výzkum a vývoj s cílem nabízet našim zákazníkům stále nejširší portfolio výrobků. Nedávno jsme představili poslední generaci domácích elektroměrů s cílem uspokojit rychle rostoucí poptávku po domácích měřících přístrojích. Kromě vítězství na poli inteligentních měřicích přístrojů firma také uspěla na trzích Jižní Ameriky a Indie se svými novými zabezpečovacími technologiemi, které umožňují elektrárenským společnostem dodávat elektřinu do oblastí, kde to dosud nebylo možné.

Jeden z největších zákazníků firmy Landis+Gyr, společnost Oncor, která vlastní a provozuje největší systém pro rozvod a distribuci elektrické energie v Texasu, nedávno oznámila, dosažení důležitého mezníku v plnění smlouvy s firmou L+G v hodnotě 300 miliónů dolarů. Na základě této objednávky firma L+G dodala společnosti Oncor inteligentní měřicí přístroje pro koncové uživatele jejich elektrické energie. Více než 400 000 inteligentních elektroměrů bylo nainstalováno v Dallasu a okolí. Navíc firma Oncor předpokládá, že do konce roku bude nainstalováno ještě 700 000 moderních elektroměrů, což z této elektrické sítě činí jednu z největších a nejrychleji instalovaných sítí v celých USA.

V oblasti instalace inteligentních elektrických sítí firma letos mimo jiné oznámila uzavření partnerství s předními firmami, jako jsou například společnosti SAP, Cisco a Microsoft. Tato partnerství mají urychlit dodávku moderních měřicích přístrojů do dnešních standardizovaných řešení pro energetický průmysl a zajistit jejich integraci do systémů pracujících s obnovitelnými zdroji energie, do dobíjecích stanic pro elektromobily a do dalších oblastí automatizace. Nasazení systémů inteligentního měření umožní koncovým uživatelům podílet se aktivně na budování inteligentních elektrických sítí. Inteligentní elektrické sítě umožní hospodárné využívání elektrické energie a automaticky se budou na všech úrovních - od výroby elektřiny až po jejich spotřebu u zákazníků - přizpůsobovat chování a potřebám zákazníků tak, aby byl do budoucna zajištěn trvale udržitelné, hospodárné a bezpečné dodávky elektrické energie.

O společnosti Landis+Gyr

Landis+Gyr je předním poskytovatelem řešení pro měření spotřeby energie, která jsou šitá na míru potřebám energetických společností. Díky globální přítomnosti a dobré pověsti z hlediska kvality a inovace firma Landis+Gyr je firma jedinou společností, která dodává špičková moderní měřicí řešení pro všechny uživatele elektrických sítí. Firma má dnes nejširší portfolio produktů a služeb v oblasti měřicí techniky a je průkopníkem na poli budování inteligentních elektrických sítí nové generace. Roční tržby společnosti Landis+Gyr dosahují více než 1,25 miliardy dolarů. Firma působí ve 30 zemích celého světa a zaměstnává více než 5 000 lidí, jejichž jedinou snahou je hospodárnější využívání elektrické energie.

Kontaktní informace

Finanční analytici:

Landis+Gyr

Stan March,

viceprezident firmy pro firemní komunikaci

Telefon: 646-205-3119

Stan.March@landisgyr.com

nebo

Média:

FD

Thor Valdmanis,

thor.valdmanis@fd.com

Zdroj: Landis+Gyr

Prohlédněte si tuto tiskovou zprávu online na:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Klíčová slova Švýcarsko-energie-firmy-Landis+Gyr

Evropa, EU, NATO (es)