Liberate vybrána jako partner Sun Microsystems pro Javu

Technologies(TM) (Nasdaq: LBRT) o víkendu oznámila, že byla společností Sun Microsystems jmenována partnerem při nasazování technologie Java(TM) pro zvětšování počtu funkcí své nabídky rozšířené televize. Sun jmenovala Liberate "prioritním partnerem" pro distribuci technologie Java(TM) na základě průkopnické práce společnosti Liberate v oblasti interaktivní televize a širokých distribučních kanálů na klíčových trzích kabelové televize a telekomunikací po celém světě. Liberate jako zakládající člen programu bude mít v brzké době přístup k technologii Java(TM) a Sun jí poskytne technickou, marketingovou a prodejní podporu, aby se tak urychlila cesta výrobků nejlepšího ve své třídě na trh. Připojení technologie Java(TM) k odvětvově přední platformě HTML a Java Script nabídne provozovatelům sítí další možnost volby při zavádění aplikací.

Toto sdělení znamená, že Liberate doplňuje své portfolio internetových a vysílacích standardů a činí z platformy Liberate přední ucelené řešení. Softwarová platforma Liberate, která zahrnuje technologii Java(TM), bude k dispozici operátorům sítí a výrobcům originálních zařízení v roce 2000. Aplikace interaktivní televize napsané v programovacím jazyce Java poskytují bezpečnost, rozšířitelnost a přenosnost na rozsáhlý sortiment televizních přijímačů, což vývojářům šetří čas a peníze.

"Komplexní ucelená interaktivní platforma Liberate se výborně doplňuje s technologií Java(TM) společnosti Sun pro trh digitální televize," uvedl Mike Clary, viceprezident a generální ředitel divize Consumer Embedded technologies společnosti Sun Microsystems, Inc. "Jakožto uznávaná jednička v oblasti interaktivní televize a zakládající člen programu Solutions Partner Program zajistí účast společnosti Liberate silný růst těm společnostem, které podporují otevřené standardy interaktivní televize."

"Protože dnes existuje více než jeden milión aktivních vývojářů aplikací na bázi Javy, je jasné, že existuje silná vývojová komunita, která vnáší programovací jazyk Java na alternativní platformy, jako jsou zařízení pro interaktivní televizi (set-top boxy). Začlenění technologie Java(TM) do platformy Liberate znamená přirozený vývoj v naší podpoře otevřených technologií vytvářejících standardy pro rozšířenou televizi," uvedl Mitchell Kertzman, prezident a generální ředitel Liberate Technologies. "Technologie Java(TM) společnosti Sun dodá softwarové platformě Liberate bohatou novou vrstvu funkcí a umožní tak operátorům sítí zavádět další třídu aplikací rozšířené televize."

Společnosti Liberate a Sun

Už dříve v tomto roce Sun oznámila významnou kapitálovou investici do Liberate. Obě společnosti také vytvořily strategickou alianci na podporu serverů Sun Solaris pro aplikace na straně serverů Liberate.

O společnosti Liberate Technologies

Liberate (Nasdaq: LBRT), založená v dubnu 1996, je předním dodavatelem komplexní softwarové platformy pro poskytování rozšířeného internetového obsahu, služeb a aplikací pro informační zařízení, jako jsou televizní set-top boxy, herní konzole, inteligentní telefony a osobní digitální asistenti. Software společnosti Liberate umožňuje operátorům sítí, jako například telekomunikačním společnostem, provozovatelům kabelové a satelitní televize a poskytovatelům internetových služeb (ISP) a výrobcům informačních přístrojů, které umožňují spotřebitelům přístup k aplikacím a službám na bázi internetu odkudkoli a kdykoli.

K investorům do Liberate patří tyto společnosti: Acer, America Online, Comcast, Cox Communications, General Instrument, Hambrecht & Quist, Lucent Technologies, MediaOne, Netscape, Nintendo, Oracle, Rogers Communications, Sega, Shaw Communications, Sony, a Sun Microsystems.

Prohlášení o "bezpečném přístavu" podle Zákona o reformě obchodování se soukromými cennými papíry (Private Securities Litigation Reform Act) z roku 1995:

Informace v tomto sdělení, která zahrnují očekávání, přesvědčení, doufání, plány, úmysly či strategie společnosti Liberate Technologies, týkající se budoucnosti, jsou výhledová tvrzení, která obsahují rizika a nejistoty. Veškerá výhledová tvrzení v tomto sdělení jsou založena na informacích, která má Liberate Technologies k dispozici k datu tohoto sdělení a nebereme na sebe žádný závazek jakékoli z těchto výhledových tvrzení aktualizovat. Tato tvrzení nepředstavují záruku budoucího výkonu a skutečné výsledky se mohou významně lišit od našich současných očekávání. Faktory, které mohou způsobit takové rozdíly či rizika spojená s naším podnikáním, respektive které k nim mohou přispět, jsou uvedeny v registračním prohlášení společnosti na formuláři S-1, který má podle americké Komisi pro burzy a cenné papíry ("SEC") účinnost od 27. července 1999, a v dalších zprávách, které společnost čas od času zasílá SEC.

ots Original Text Service: Liberate Technologies

Internet: http://www.newsaktuell.de

Kontakt: Jennifer Graham, Liberate Technologies Tel.: (USA) 650-701- 5351, jgraham@liberate.com, nebo Gwen Murphy, Burson Marsteller, za společnost Sun Tel.: (USA) 415-591-4055, gwen.murphy@sfo.bm.com, ¨nebo Rebecca Smith, Brodeur Porter Novelli Tel.: (USA) 617-587-2060, rsmith@brodeur.com

Klíčová slova PROTEXT-Liberate Technologies