Telewest si vybral nCUBE pro testy videa na přání

oznámila, že Telewest Communications si vybrala nCUBE pro rozsáhlý test videa na přání (video-on-demand, VOD), který začne v prvním čtvrtletí roku 2000. Telewest použije řešení VOD od nCUBE včetně kapacitně přizpůsobitelných videoserverů MediaCUBE a softwaru VOD Management. Telewest poskytuje služby asi miliónu zákazníků kabelové televize po celé Anglii a ve Skotsku.

K primární technologii, která bude testována, patří videoserver příští generace MediaCUBE 4 společnosti nCube. Kapacitu MediaCUBE4 je možné odstupňovat od méně než 100 datových toků až po více než 44.000 simultánních toků při rychlosti 3 megabitů za sekundu a server vyžaduje pouze jedinou kopii obsahu. MediaCUBE 4, nejkompaktnější server VOD v odvětví, vyžaduje nejmenší podlahový prostor, nejméně elektrické energie a klimatizace (například více než 1300 simultánních toků z jediného 19palcového stojanu).

Test Telewestu také zahrnuje VOD Management Software společnosti nCUBE, který poskytuje správu obsahu, nástroje monitoringu systému, rozhraní k aplikacím zákazníka, účtovací systémy a kódovací systémy.

Test Telewestu bude čtvrtým významným testem respektive komerčním využitím VOD společnosti nCUBE, po společnostech British Telecom, Elmsdale Media/NTL a Elmsdale Media/Kingston Communications.

O společnosti nCUBE

Společnost nCUBE založená v roce 1983 je předním světovým dodavatelem interaktivních videoserverů. nCUBE dodala více než 17.000 toků VOD pro širokopásmové aplikace a má největší nainstalovanou bázi ze všech prodejců VOD. Servery nCUBe se používají ve většině worldwide http://www.ncube.com.

O společnosti Telewest

Telewest Communications (Nasdaq: TWSTY; Londýn) dodává vícekanálovou televizi, telefonní a internetové služby do více než 1,4 miliónu britských domácností a hlasové a datové telekomunikační služby více než 40.000 firemním zákazníkům. Kmenové akcie Telewestu jsou kótovány na londýnské burze a v obchodním systému Nasdaq v USA.

ots Original Text Service: nCUBE

Internet: http://www.newsaktuell.de