ATVEF nabízí licenci na vylepšenou specifikaci obsahu

Enhancement Forum (ATVEF) dnes oznámila, že je k dispozici licence bez tantiém na její rozšířenou specifikaci obsahu pro více než sedmdesát pět zakladatelů ATVEF a těch, kteří specifikaci akceptují.

ATVEF, globální meziodvětvová aliance, byla vytvořena s cílem urychlit vytváření a distribuci pokročilých televizních programů spotřebitelům co nejlevnějším a nejpohodlnějším způsobem. Za tím účelem ATVEF vyvinula základní specifikaci s použitím existujících internetových standardů a technologií a rozšíření vysílání, která mohou poskytovatelé obsahů použít k vývoji programů rozšířených o další data, jako je obsah internetu a webu.

"Jediný zápis" klíčové vlastnosti kompatibility ATVEF

Jakmile je zapsán obsah na základě specifikace ATVEF, může být dodáván analogovými a digitálními pozemními, satelitními a kabelovými systémy a přijímán schránkami pro interaktivní televizi (set-top boxy), digitální televizí nebo na PC, čímž odpadá potřeba těch, kteří vytvářejí a poskytují obsah, vyvíjet více verzí u svých programů. Specifikace umožňuje začlenění existujícího webového a vysílacího obsahu, což zjednodušuje vývoj obsahů.

Specifikace staví na existujících standardech odvětví, jako jsou HTML 4.0, ECMAScript a Multicast IP s přidanými rozšířeními, které přijímačům umožňují identifikovat rozšířený obsah, připravit jej pro sledování a přenášet soubory. Zakladatelé fóra ATVEF spolupracují s celosvětovými standardizačními organizacemi, jako například Advanced Television Systems Committee (ATSC), Digital Video Broadcast (DVB), IETF a W3C, aby byla zajištěna kompatibilita. Specifikace také definuje podmínky souladu s ní.

"S masivním přijetím internetu bude trvat jen krátce, než se internet a interaktivita spojí s televizním obsahem. Specifikace, vytvořená a přijímaná těmi, kteří jsou odpovědni za tvorbu televizních programů, poskytuje snadnější, rychlejší a nákladově efektivnější způsob, jak přidat interaktivitu vyžadovanou spotřebiteli jak do obsahu, tak produktů, které umožňují dodávání rozšířeného obsahu," uvedl C.J. Fredricksen, ředitel ATVEF.

Noví příjemci specifikace

Rychlost, s jakou odvětví specifikaci přijímá, roste a od května letošního roku ji přijalo 21 společností. K nejnovějším společnostem, které specifikaci přijaly, patří Avid, Bertelsmann Broadband, BillP Studios, CTV.Net Ltd, Deutsche Telekom, DiviCom, FAST Multimedia AG, iXL, Maginet Corporation, MONKEYmedia, Inc., Nokia, Pace Micro Technology PLC, Peach Networks, R/GA Broadband, Scripps Network, Sonic Solutions, Spyglass, Inc., Telecruz Technology, Inc., Telewest Communications, Two Way TV Ltd. a Unique Vacations.

Rozšířený obsah pro vytváření nových podnikatelských příležitostí

Obsah v souladu s ATVEF má pro poskytovatele obsahu poskytovatele přepravních služeb a výrobce přijímačů vytvořit nové podnikatelské příležitosti.

"Připojení rozšířeného obsahu k programům a reklamám v TV otevírá širokou škálu nových podnikatelských modelů," poznamenává analytik interaktivních systémů Gary Arlen, prezident výzkumné společnosti Arlen Communications Inc. se sídlem v Bethsedě ve státě Maryland. "Inzerující mohou poprvé doplnit své lineární reklamy podrobnou nebo speciální informací a dokonce umožnit divákům si přímo na místě objednat."

"Inzerující mohou zároveň zvýšit úroveň svých existujících webových stránek tím, že je sloučí s pokročilejším inzerováním a programátoři mohou vyvíjet obohacený obsah, který přitáhne nové diváky a přitom si udrží staré," pokračuje Arlen.

Příkladem rozšířeného obsahu je připojení informací o hráčích a statistiky u sportovních programů, podrobnější obrazové a textové informace, jako například mapy a biografie pro doplnění zpráv, interaktivní obsah, který zvyšuje vzdělávací a zábavnou hodnotu programů a schopnost objednávat si online zboží a služby, uváděné v programu.

O společnosti ATVEF

Toto fórum má 14 zakládajících členů a více než 60 firem z celého světa, které její specifikaci přijímají a které zastupují vysílací a kabelové společnosti, televizní stanice, poskytovatele kabelových a satelitních služeb, prodejce spotřební elektroniky, PC a softwaru (viz připojený seznam). Specifikace a další informace o tomto fóru jsou k dispozici na adrese http://www.atvef.com

Další informace o nedávných oznámeních zakladatelů a připojených členů k ATVEF jsou na adrese www.atvef.com/press/news.html

POZNÁMKA: Všechny ochranné známky a značky jsou vlastnictvím příslušných majitelů. Forum Founders CableLabs CNN DIRECTV, Inc. Discovery Communications, Inc. Intel Liberate Technologies (formerly Network Computer Inc.) Microsoft & WebTV Networks NBC Multimedia NDTC Technology (a unit of AT&T BIS) PBS Sony The Walt Disney Company Tribune Company Warner Bros. Forum Adopters American Film Institute (AFI) Norpak Corporation APL Digital NTL Digital Services Avid Pace Micro Technology PLCBertelsmann Broadband Panasonic AVC American BillP Studios Laboratories, Inc. British Broadcasting Corporation (BBC) Peach Networks Broadcast.com Inc. Pittard Sullivan Inc. BroadLogic Inc. Playboy Enterprises Inc. Cable & Wireless Communications Primestar Inc. Chronicle Publishing ProSieben Digital Media Citytv/MuchMusic Pushy Broad CTV.Net Limited R/GA Broadband Dentsu USA Regent Electronics

Corporation Deutsche Telekom Samsung Electronics Co.

Ltd. DiviCom Screamingly Different E! Entertainment Television Entertainment Extend Media (formerly Digital Scripps Networks Renaissance) Sharp Corporation FAST Multimedia AG SkyStream Corporation The Fantastic Corporation Sonic Solutions Hitachi America Ltd. Spyglass, Inc. Imedia Corporation Steeplechase Media Inc. InnovaTV.com (formerly HoTV) Stellar One Corporation Intertainer Inc. Tektronix Inc. iXL Telecruz Technology, Inc. LG Electronics Inc. Telewest Communications Lysis S.A. Thomcast Communications

Inc. Macromedia Inc. Thomson Multimedia Maginet Corporation TVN Entertainment

Corporation Mixed Signals Technologies Two Way TV Ltd. MONKEYmedia, Inc. Unique Vacations MoreCom Inc. Wavo Corporation National Geographic Ventures (Formerly WavePhore

WaveTop Inc.) NetGem S.A. The Weather Channel