Motory Entropy mění vzdušné teplo na elektřinu

YOUNGSTOWN (USA) 2. září(PROTEXT/PRNewswire)

Výroba a spotřeba energie je největší podnikatelskou činností na světě. Po sedmi letech a nákladech 3,4 miliónu USD společnost Entropy Systems Inc., (ESI) vyvinula u motorů technologii, která vyrábí energii absorpcí tepla z atmosférického vzduchu, který může mít libovolnou teplotu (i pod nulou). Pro provoz těchto motorů nejsou zapotřebí žádná fosilní paliva nebo jaderné materiály a proto neprodukují žádné znečištění. Jinými slovy, motory ESI jsou Supravodiči při pokojové teplotě (Room Temperature Superconductors). Motory ESI nevyžadují žádné kryogenní kapaliny ani systémy pro ukládání paliva a je možné je použít v automobilech, lodích, sekačkách trávy a generátorech.

Konvenční motory jsou schopné přeměňovat na energii pouze vysoké teplo, produkované spalováním fosilních paliv. Motor ESI přijímá vzduch o pokojové teplotě, absorbuje ze vzduchu teplo jako houba, přeměňuje toto teplo na energii a vypouští vzduch o nižší teplotě. Tento vypouštěný vzduch o nižší teplotě je možné použít pro chlazení a klimatizaci vzduchu. Takže motor ESI je jak motor, tak chladnička. Generátor elektřiny připojený k tomuto motoru vyrábí elektřinu. Motory ESI jsou schopné pracovat po celý rok v jakémkoli počasí a mají účinnost vyšší než jakékoli konvenční motory, chladicí zařízení a palivové články.

Patenty na tuto technologii jsou schváleny ve Spojených státech amerických a v Evropském hospodářském společenství. Vynálezcem této technologie je Sanjay Amin. Jeho kniha o termodynamice byla vydána v roce 1994 a v roce 1996 obdržel ocenění Inženýr roku od asociace ASEI. Sanjay také svým jménem podal několik patentů. Testy vývojových prototypů byly provedeny na univerzitách Youngstown State University, Purdue University a Pennsylvania State University. S vývojem ESI pomohlo středisko Cushwa Center for Enterpreneurship při Youngstown State University. Larry Armstrong v časopise Businessweek napsal: "Téměř každý v 21. století bude mít svou vlastní elektrárnu."

Více informací je k dispozici na webové stránce: http://www.entropysystems.com nebo kontaktujte Allison Haake, Entropy Systems Inc., 8150 Market Street, Youngstown, Ohio, 44512, USA, +1 330 726 2051 nebo fax +1 330 726 2052.

Kontakt: Allison Haake, Entropy Systems Inc., tel. Ohio +1 330 726 2051 nebo fax +1 330 726 2052.

Webová stránka: http://www.entropysystems.com

Klíčová slova PROTEXT-Entropy

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Auto-moto, doprava a stroje