Barcelona (Španělsko) 17. února (PROTEXT/Businesswire)

Společnost MySpace, provozující přední světový společenský portál, dnes oznámila, že tento týden spustí nové integrovanější a optimalizované internetové stránky pro mobilní telefony pro 20 milionů uživatelů z celého světa, kteří její internetové stránky každý měsíc navštíví. Kromě toho společnost MySpace na konferenci posílila svou soustavnou snahu o zdokonalování společenských stránek a zveřejnila své plány na vývoj nových aplikací pro telefony Nokia s operačním systémem S60 a nové aplikace webOS pro Palm, poprvé nabízené na Palm Pre. S tímto oznámením upevní společnost MySpace ještě více své vedoucí postavení v mobilní oblasti, neboť půjde o jedinou společenskou síť podporovanou na všech platformách "chytrých" telefonů, které jsou v současné době aktivní v mobilních společenských sítích: iPhone, Google Android, Sidekick, Nokia, Palm a BlackBerry.

"Chceme, aby naši uživatelé měli přístup k MySpace z jakéhokoli zařízení," řekl John Faith, viceprezident a generální ředitel společnosti MySpace Mobile. "Snažíme se vyvíjet aplikace pro platformy, o kterých si myslíme, že přinesou našim zákazníkům ten nejlepší zážitek z MySpace kdekoli."

Tento týden společnost MySpace spustí aktualizovanou verzi internetových stránek MySpace Mobile Website (http://m.myspace.com/wap.myspace.com, čímž rozšíří své upravené globální stránky i do oblasti populární mobilní destinace. Nové stránky pro mobil ještě více obohatí podobu a zážitky z MySpace na mobilu, neboť budou více odpovídat populárním internetovým stránkám MySpace. Nové prvky uživatelského rozhraní byly optimalizovány pro zařízení s šířkou displeje 176 pixelů (a větší). Je charakteristické známým modrým barevným schématem "MySpace blue" a umožňuje i nastavit ukládání fotografií emailem. Upravená podoba staví na plně aktualizované architektuře, která umožňuje, aby si zážitek z mobilního MySpace vychutnalo ještě více uživatelů, kteří objeví doménu m.myspace.com. Nové internetové stránky pro mobilní zařízení jsou podporovány v 13 jazycích a jsou lokalizovány pro 29 zemí.

Společnost MySpace vyvine plně integrované aplikace jak pro nový operační systém webOS společnosti Palm, tak S60 pro telefony Nokia. Dnešní zpráva přichází poté, co společnost MySpace oznámila podporu Nadace Symbian Foundation, ke které se připojí, aby pomohla dodávat společensky relevantní obsah vývojářům využívajícím tuto platformu.

Generální ředitel a spoluzakladatel společnosti MySpace Chris DeWolfe přednese zahajovací projev na Světovém kongresu mobilních technologií Mobile World Congress ve čtvrtek 19. února v 9 hodin ráno místního času v hale 5, ve třetím patře v posluchárně 1. V souvislosti s konferencí uspořádá společnost MySpace týž den večer v Barceloně hudební koncert MySpace Secret Show, na kterém vystoupí dvě místní skupiny Fangoria a Nena Daconte.

Společnost MySpace registruje 20 milionů jednotlivých uživatelů z celého světa, kteří využívají internetové stránky a aplikace na svých mobilních telefonech. Podle vnitřních záznamů návštěvnost stránek přesahuje 7 miliard.

O společnosti MySpace

MySpace je přední světový společenský portál pro komunikaci lidí, spojování obsahu a kultur. Společnost MySpace obohacuje zážitky z internetu uživatelům z celého světa ve společenské oblasti, tím že jim umožňuje, aby integrovali své osobní profily, sdíleli fotografie, profesionální a virální videa, blogy, mobily, komunikační programy a největší hudební komunitu na světě. Portál MySpace je nejnavštěvovanější internetovou stránkou ve Spojených státech amerických a zahrnuje mezinárodní síť více než 30 místních komunitních stránek v Severní Americe, Latinské Americe, Evropě, Asii a Austrálii. Společnost Fox Interactive Media je divizí společnosti News Corporation.

(burzovní index NYSE: NWS) (burzovní index NYSE: NWS.A) (burzovní index ASX:NWS) (burzovní index ASX:NWSLV).

Kontakty:

MySpace

Amy Walgenbachová

Tel.: (415) 293-9181

E-mail: awalgenbach@myspace.com

Zdroj: MySpace

Tuto tiskovou zprávu a multimediální materiály si můžete prohlédnout online na internetové adrese:

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

Klíčová slova Španělsko-internet-komunikace-MySpace-PROTEXT

Evropa, EU, NATO (es)