Člověk a příroda na frýdeckém gymnáziu

Frýdek-Místek 14. ledna (PROTEXT)

Pedagogům frýdeckého gymnázia se podařilo získat více než dvoumilionovou dotaci na realizaci projektu Člověk a příroda experimentálně. Prostředky uvolněné z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost budou v následujících třech letech využity na proškolení učitelů přírodovědných předmětů v oblasti inovativních metod výuky, rozvoje klíčových kompetencí a mezipředmětových vztahů a na vytvoření výukových materiálů pro předmět environmentální výchova a pro další přírodovědné předměty.

"V průběhu projektu vznikne databáze pracovních listů a laboratorních protokolů. Pedagogové tak získají inspirativní metodické materiály, včetně nástrojů potřebných pro utváření a rozvíjení klíčových kompetencí a k průběžnému monitorování a hodnocení dosažené úrovně. V neposlední řadě pak může projekt učitelům pomoci ztotožnit se s probíhající reformou středního školství a vytvořit si v práci s klíčovými kompetencemi systém," uvedla hlavní manažerka projektu Mgr. Hana Hůlová.

Kontakt:

Mgr. Pavel Kuběna