Cena významného gastronoma udělena

Praha 11. října (PROTEXT)

Cena redakce odborného časopisu Food-Service - Bronzová plaketa Jaroslava Vašaty - byla 10.10. 2006 udělena konceptu hotelové gastronomie hotelu Corinthia Towers Praha.

Již posedmé byla předána cena za zajímavý nápad v oblasti gastronomie. Zatímco v minulých letech byl oceněn koncept rychlého stravování, (Jarmark), zážitkové gastronomie (Ambiente) , moderní pivnice ( Potrefená husa) , moderní česká restaurace (Kolkovna), zajímavý koncept závodního stravování (Sodexho) i netradiční koncept středověké krčmy (Dětenice), letos se redakce zaměřila na oblast hotelové gastronomie.

V České republice patří hotelová gastronomie k těm nejlepším, a to nejen v Praze, ale i například v Brně a Ostravě. Je to dané tím, že většina hotelů je v rukou významných hotelových řetězců, které mají vypracovaný systém zahrnující kvalitní gastronomii a zejména kvalitou domácích i zahraničních šéfkuchařů, kteří v hotelové gastronomii pracují. Být úspěšný v oblasti hotelové gastronomie není vůbec snadné. Je totiž nutné zaujmout nejen hotelového hosta, ale i přilákat hosty z ulice. Český host však má určité zábrany do hotelové restaurace vstoupit.

Jedním z těch hotelů, kterému se podařilo toto zvrátit, je hotel Corinthia Towers.

Corinthia Towers dlouhodobě vykazuje velmi dobré výsledky, koncept různých typů restaurací v jednom domě i zajímavé gastronomické akce, kterými hotel láká Pražany k návštěvě svých restaurací je ojedinělý. Host při svém pobytu v hotelu může ochutnat českou kuchyni a české pivo v bowlingovém baru, italské speciality v restauraci Toscana, mezinárodní speciality a speciality na grilu v restauraci Let´s eat, orientální delikatesy v restauraci Rickshaw, nebo jen posedět při kávě a moderním dezertu v kavárně Praha. Labužníci z řad Pražanů si zase oblíbili akce jako je Invaze humrů a Invaze mušlí a zajímavé kulinářské festivaly, jako je Australská nebo Jihoafrická kuchyně. Velmi dobře hodnoceny jsou i nedělní rodinné tématické brunche.

Kontakt:

Alena Exnerová

České a slov. odborné nakladatelství, redakce Food Service

Drtinova 10, Praha 5,

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-služby-gatronomie-Food Service-PROTEXT