Sdružení rodiče proti drogám pořádá konferenci

PRAHA 3. prosince (PROTEXT)

Dne 8. 12. 2004 od 09:00 do 13:30 se uskuteční konference na téma "Drogy, kriminalita, terorismus". Jednání proběhne v Rytířském sále Senátu Parlamentu ČR. Konferenci pořádá kandidát na předsedu Senátu Přemysl Sobotka, předseda ústavně-právního výboru Senátu Jaroslav Kubera a ministr spravedlnosti Pavel Němec za odborné spolupráce sdružení Rodiče proti drogám.

Hlavním tématem bude reakce na katastrofální nárůst spotřeby drog dětmi a mládeží v ČR, na který nedávno upozornila Evropská Unie, a na souvislosti šíření drog s kriminalitou i terorismem. Konání konference je výrazem vážného znepokojení české veřejnosti a snahou poukázat na nutnost hluboké a rychlé reformy protidrogové prevence v ČR.

Programem jednání bude zejména česko-americká výměna zkušeností z působení proti drogové epidemii. Americkou stranu budou reprezentovat Peter Kougasian, vedoucí odboru v kanceláři speciálního protidrogového státního zástupce státu New York a Charles Tomaszewski, představitel Drug Enforcement Agency (DEA). Pozvání k referátu za českou stranu přijali Nejvyšší státní zástupkyně ČR Marie Benešová a ředitel Národní protidrogové centrály Jiří Komorous. Účast potvrdili i premiér Stanislav Gross, velvyslanec USA William Cabaniss, Miroslav Kalousek a Mirek Topolánek.

Na konferenci také bude udělena prestižní cena bojovníku proti drogám "Frajer roku 2004", kterou každoročně uděluje sdružení Rodiče proti drogám. Za letošní rok cenu 'Frajer roku 2004" převezme Miroslav Kalousek. Cenu "Frajer roku" Rodiče proti drogám také předají velvyslanci Cabanissovi, jako symbolické uznání americké vládě za výsledky, kterých bylo v posledních letech v USA dosaženo.

V návaznosti na konferenci se v pátek dne 10. 12. 2004 bude konat celostátní Den proti drogám. Této protidrogové akce se zúčastnilo na 60 základních škol z celé ČR, kdy žáci šestých až devátých tříd soutěžili v pracích s protidrogovou tematikou. na Dni proti drogám budou nejlepší účastníci oceněni.

KONTAKT a podrobnější informace:

Sdružení rodiče proti drogám, Nad Rokoskou 38, Praha 8

e-mail: sraz@c-box.cz

fax: 284 691 297

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

PROTEXT-rodina-drogy-Sdružení rodiče proti drogám

Health, medical treatment, pharmaceuticals
Law, crime, prison, accident and disaster

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic