Banka Vneshtorgbank, ruská "banka pro zahraniční obchod", si vybrala informační technologie společnosti Xybernaut pro zlepšení výkonnosti a produktivity práce

FAIRFAX (USA, Virginia)/MOSKVA 9. listopadu (PROTEXT/Businesswire)

Banka Vneshtorgbank najímá společnost Xybernaut pro modernizaci svého počítačového systému, softwaru a dodávku řešení pro urychlení obchodních operací a zákaznických služeb.

Společnost Xybernaut(R) Corporation (NASDAQ:XYBR) dnes oznámila, že banka Vneshtorgbank (VTB), druhá největší ruská banka, oficiálně označovaná jako "banka pro zahraniční obchod" si vybrala společnost Xybernaut jako partnera pro poskytování informačních technologií (IT) pro modernizaci různých obchodních operací, zákaznických služeb a zvýšení efektivity banky.

Společnost Xybernaut získala tuto zakázku na základě svých odborných znalostí a zkušeností, které jí napomohly k uzavření smlouvy s VTB. Smlouva stanoví pro rok 2005 několik fází modernizace informační technologie (IT) pro bankovní počítačový systém.

VTB už podepsala podobné smlouvy i se společnostmi IBM, HP, Cisco a Microsoft. Jsou to americké společnosti, které budou součástí IT týmu, který se bude podílet na celém projektu. VTB také oslovila několik ruských IT společností, které budou provádět různé integrační práce během roku 2006. Mezi tyto společnosti patří: "Compulink", partner společností Avaya a IBM, "i-Teco", partner společností HP a Microsoft, "Jet Infosystems", partner společnosti Sun Microsystems a "Microtest", partner společnosti Cisco Systems.

VTB odhaduje, že v současné době banka každoročně vynakládá na rozvoj informační a telekomunikační infrastruktury (ITT) 30 až 40 milionů dolarů. Vedení VTB doufá, že do tří let bude VTB nelépe technologicky vybavenou bankou v Rusku. Ve skutečnosti je z IT strategie VTB zřejmé, že vedení VTB hodlá utratit za modernizaci ITT více než 100 milionů dolarů.

"Tato modernizace ITT je rozhodujícím krokem pro VTB a očekáváme, že se zřetelně odrazí ve zlepšení našich provozních výkonů a kvality zákaznických služeb," konstatoval Andrey Korotkov, generální ředitel VTB. "Společnost Xybernaut byla vybrána do technologického týmu díky jejím dosavadním úspěchům s přenosnými počítačovými systémy, velkému množství spokojených zákazníků z řad velkých firem, patřících do skupiny 500 největších firem světa (podle žebříčku Fortune 500). Nezaujaly nás pouze počítačové systémy a software společnosti Xybernaut, ale i její zkušenosti, schopnosti a poskytované služby. Spojení těchto schopností a zkušeností bylo důležitým faktorem v našem výběrovém řízení. Seznámili jsme se již s několika IT projekty, které společnost Xybernaut úspěšně dokončila."

Xybernaut a další partneři banky VTB pro rozvoj IT plánují několik fází realizace tohoto projektu, včetně pilotní, testovací a srovnávací fáze, vypracování zpráv a jejich vyhodnocení a fáze integrace s existujícími informačními technologiemi VTB, provedení měření, zkušebních testů a návratnost investic (ROI).

"VTB vytváří hvězdný tým poskytovatelů IT a těší se na spojení jejich odborných znalostí, zkušeností a technologií, které povede ke skutečnému vyzdvižení VTB," řekl Steven A. Newman, prezident a provozní ředitel společnosti Xybernaut. "Naše úspěchy v bankovním a finančním sektoru jako je například zavedení našeho produktu Atigo do společnosti MBF Clearing Corp., která je členem NYMEX, přináší hodnotnou perspektivu a možnosti, které mohou být pro banku VTB prospěšné při strategickém plánování dalšího rozvoje."

VTB má v současné době 48 regionálních center v 11 časových pásmech a přes 1000 poboček po celém Rusku. Nedávno se VTB spojila s několika bankami patřícími mezi 30 nejlepších ruských bank. Fúze těchto bank je jednou z oblastí, kde je očekáván značný užitek z modernizace ITT strategie.

Mezi ruskými bankami má VTB nejširší síť korespondentů. Mezinárodní síť banky tvoří pět poboček v Curychu, v Limassolu (Kypr), ve Vídni, v Lucemburku a v Jerevanu (Arménie), a dále pak partnerská banka ve Frankfurtu nad Mohanem s centry v Milánu (Itálie), v Pekingu (Čína), Kyjevě (Ukrajina) a Minsku (Bělorusko).

Kromě tradičních bankovních služeb VTB aktivně podporuje také maloobchodní trh, poskytování úvěrů malým obchodníkům, komerční a bytové hypotéky, přičemž zajišťuje plný servis pojišťovacím společnostem a různým leasingovým společnostem. Podrobnější informace o VTB naleznete na internetových stránkách http://eng.vtb.ru. O společnosti Xybernaut

Společnost Xybernaut Corporation je největším poskytovatelem kapesních počítačů, softwaru a služeb. Kapesní počítače společnosti umožňují zákazníkům využívat svůj počítač a internetové připojení tam, kde se právě nachází. Společnost sídlí ve Fairfaxu ve Virginii a má pobočky v Evropě (Německo) a v Asii (v Japonsku a Číně). Navštivte internetové stránky společnosti Xybernaut www.xybernaut.com.

Xybernaut, logo Xybernaut a Mobile Assistant(R) V (MA(R) V) jsou obchodní značky zaregistrované společností Xybernaut v USA a v jiných státech. Všechny ostatní značky a názvy výrobků jsou nebo mohou být značkami jiných obchodních společností.

Tato tisková zpráva obsahuje tzv. Předpovědi do budoucna ve smyslu novely Zákona o vedení sporů při obchodování s akciemi a cennými papíry z roku 1995. Zejména prohlášení uvozená slovy jako plánujeme, jsme přesvědčeni, věříme, očekáváme, zamýšlíme apod. jsou předpověďmi do budoucna. Předpovědi do budoucna podléhají určitým rizikům a neočekávaným událostem, které mohou ovlivnit předpokládané finanční výsledky. Mezi rizikové faktory, které mohou ovlivnit finanční výsledky společnosti patří například: celková situace na trhu, dostupnost komponentů či schopnost vyrábět úspěšné výrobky, načasování, kroky konkurence, tržní potenciál nabízených výrobků a technologií, apod. Podrobnější informace o rizikových faktorech, které mohou ovlivnit finanční výsledky naší společnosti najdete ve zprávách, které pravidelně podáváme Úřadu pro dohled nad obchodováním s akciemi a cennými papíry (SEC). KONTAKT: Xybernaut Corporation, Fairfax Michael Binko telefon: 703-631-6925 e-mail: mbinko@xybernaut.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

PROTEXT-USA-Rusko-Vneshtorgbank-Xybernaut

Banks, insurance companies, stock exchanges
PC, Internet, telecommunications, post service

Region