Společnost nChain získala tři patenty na správu digitálních práv s využitím blockchainu

Londýn 12. července 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost nChain, světový lídr v oblasti výzkumu a vývoje blockchainových technologií, s potěšením oznamuje, že získala další tři patenty od Evropského patentového úřadu. Tyto tři patenty vydané 11. července 2018 jsou všechny metodami prosazení digitálních práv pomocí technologie blockchainu.

Jednou z klíčových příležitostí nabízených blockchainem Bitcoin Cash (BCH) je schopnost vyrovnat podmínky v komerční oblasti díky odstranění zbytečných zprostředkovatelů transakcí. Správa digitálních práv je jedním z takových trhů, kde existují příležitosti k připojení producentů obsahu přímo se spotřebiteli, přičemž je zajištěno, že jsou za svou kreativitu odměňováni. Nově vydané patenty společnosti nChain pokrývají vynálezy, které mohou tuto příležitost usnadnit použitím technologie blockchainu.

(1) Evropský patentový dokument EP3295349 je nazván „Metoda a systém ověřování integrity digitálního aktiva pomocí distribuované hashovací tabulky a distribuované peer-to-peer knihy". Tento vynález využívá standardní Bitcoin Cash transakci, která obsahuje další metadata k odkazu na položku v rámci externí Distribuované hashovací tabulky (DHT), kde se pro prokázání integrity musí shodovat podpisy digitálního aktiva plus podpisy na tabulce DHT a podpis na samotné blockchainové transakci.

(2) Evropský patentový dokument EP3295362 je nazván „Metoda a systém ověřování vlastnictví digitálního aktiva pomocí distribuované hashovací tabulky a distribuované peer-to-peer knihy". Tento vynález je založen na technice výše uvedeného vynálezu (EP3295349) pro přidání další sady kryptografických operací, které umožňují validaci současného vlastnictví digitálního obsahu.

(3) Evropský patentový dokument EP3295350 je nazvaný „Metoda a systém ověřování vlastnictví digitálního aktiva pomocí distribuované hashovací tabulky a distribuované peer-to-peer knihy". Tento vynález je logickým rozšířením techniky definované ve výše uvedeném druhém vynálezu (EP 3295362); umožňuje počítačovému softwaru ověřit práva uživatele spouštět takový software před jeho spuštěním.

Tyto nejnovější patentové granty se řídí dřívějšími granty EPO pro nChain z 11. dubna 2018 (pro registr a automatizovanou metodu správy blokových smluv) a 20. června 2018 (pro definici klíčových klíčů pro zlepšení digitálního zabezpečení).

Generální ředitel společnosti nChain Group Jimmy Nguyen uvedl:

„Tento třetí, čtvrtý a pátý patent udělený Evropským patentovým úřadem demonstrují hodnotu programu společnosti nChain pro inovace blockchainu. Nadále budeme pracovat na tom, aby technologie blockchainu byly lépe využitelné pro velké podniky na celém světě a aby obsahovaly pokročilejší funkce."

Jak již bylo dříve oznámeno, společnost nChain bude spolupracovat s dalšími partnery na integraci blockchainových řešení a v současné době rozšiřuje svůj tým pro podporu takových projektů.

Nguyen dodal: „Bitcoin Cash je vše v jednom, kryptoměna a blockchain, s větší funkčností než jakýkoli jiný blockchain. Nyní je čas pomáhat podnikům reálně využívat výhod BCH. Pro projekty vybíráme klíčové partnery, abychom ukázali významné případy nových využití, což bude přínosem pro celý ekosystém Bitcoin Cash."

Společnost nChain pracuje na vytvoření silnějšího blockchainového ekosystému zaměřeného na síť Bitcoin Cash. Jakákoliv společnost, která hledá technickou pomoc se svou podnikovou strategií blockchainu, může kontaktovat nChain e-mailem na adrese contact@nchain.com.

O SPOLEČNOSTI NCHAIN GROUP: Společnost nChain Group je světovým lídrem ve výzkumu a vývoji blockchainových technologií. Jejím posláním je umožnit masivní růst a celosvětové přijetí sítě Bitcoin - zaměřené na Bitcoin Cash jako skutečný Bitcoin.

Webové stránky: nChain.com

Twitter: @nChainGlobal

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/717215/nChain_Logo.jpg

KONTAKT: Pro dotazy z médií zašlete e-mail na adresu: matthewg@infiniteglobal.com nebo kontaktujte Infinite Global telefonicky: Matthew Gilleard (Infinite Global, EMEA), +44 (0)207 269 1430, Jamie Diaferia (Infinite Global, US/ASIA), +1.212.838.0220