Výsledky hlavních kategorií Sodexo Zaměstnavatele roku

Praha 12. června 2018 (PROTEXT)

V hlavních kategoriích obhájili pozice vítězové z loňska, na které poprvé čekaly křišťálové trofeje ze sklárny Moser

Kongresové centrum ČNB v Praze na Senovážném náměstí hostilo v pondělí 11. 6. vyhlašování výsledků ocenění Sodexo Zaměstnavatel roku 2018. Doprovodný program "Konkurenceschopnost ČR v digitalizovaném světě" zahájil bývalý bankéř a zakladatel 6D Academy Pavel Kysilka. U diskuzních stolů za účasti více než 150 elitních zaměstnavatelů z celé ČR následně rozvinuli debaty moderátoři Barbora Stejskalová (Human Garden) s tématem Zdravá firma, Jiří Landa z BrandBakers zaujal Značkou zaměstnavatele, Pavlína Louženská z 2FRESH představila Řízení změny, Petr Frisch z Pro Factum probral Odměňování a daně a Ján Uriga z PwC vedl společně s Matoušem Kostlivým za Valeo diskuzní stůl na téma Digitalizace, vzdělávání a spolupráce firem a škol.

Večer, který se nesl ve slavnostní atmosféře podpořené živou hudbou Swing bandu Jana Matouška u příležitosti 10 let spojení značky Sodexo se Zaměstnavatelem roku, pak přinesl očekávané celostátní výsledky. "Soutěž Zaměstnavatel roku se stala již tradicí a nás velmi těší, že jsme u toho mohli jako generální partner uplynulých 10 let být. Jsme velmi rádi, že zájem ze strany firem i veřejnosti rok od roku stoupá a my můžeme kromě známých společností ocenit také ty, které se do soutěže přihlásili poprvé," uvedl Štěpán Tůma, marketingový ředitel Sodexo Benefity.

Za organizátory shrnul trendy letošního ročníku ředitel Klubu zaměstnavatelů Pavel Hulák. "Zejména v regionech jsme letos zaznamenali nástup řady nových značek, které se při své premiéře prosadili na přední pozice. Můžu jmenovat třeba společnou účast Microsoft a Skype, automobiloví dodavatelé Hella, Mubea, či KUKA, nebo společnost z potravinářství Moravskoslezské cukrovary. Úplnou novinkou je oznámení spolupráce při komunikaci, akcích spojených s vyhlašováním výsledků, či poskytování zpětné vazby firmám mezi Zaměstnavatelem roku a oceněním AON Best Employers." Pavel Hulák vysvětluje, že dvě nejvíce prestižní zaměstnavatelská ocenění v České republice si nekonkurují. Sodexo Zaměstnavatel roku vychází z hodnocení controllingových dat mezinárodní metodiky PwC Saratoga, zatímco studie AON Best Employers nechává promluvit samotné zaměstnance a výstupem je zejména stav jejich motivovanosti a angažovanosti. Současně se chtějí organizátoři dvou elitních soutěží vymezit proti anketám a různým napodobeninám, které přibývají a způsobují nežádoucí devalvaci hodnoty skutečného oceňování kvality zaměstnavatelů.

Výsledky hlavních kategorií

Sodexo Zaměstnavatel roku nad 5 000 zaměstnanců

1. ŠKODA AUTO a.s.

2. Československá obchodní banka, a.s.

3. Continental Automotive Czech Republic s.r.o.

Sodexo Zaměstnavatel roku do 5 000 zaměstnanců

1. Hyundai Motor Manufacturing Czech s.r.o.

2. Vodafone Czech Republic, a.s.

3. Foxconn CZ s.r.o. (Foxconn EMS s.r.o.)

Sodexo Zaměstnavatel roku do 500 zaměstnanců

1. SAZKA a.s.

2. Aperam Stainless Services & Solutions Tubes CZ s.r.o.

3. Shape Corp. Czech Republic, s.r.o.

Zaměstnavatel bez bariér roku 2018 - cena udělovaná Klubem zaměstnavatelů ve spolupráci s Kontem Bariéry organizacím věnujícím se zdravotně postiženým v těchto kategoriích:

Neziskové organizace

Ergotep, družstvo invalidů

Malé společnosti

Smero spol.s r.o.

Korporace

Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky

Bližší informace:

Pavel Hulák, ředitel Klubu zaměstnavatelů

pavel.hulak@klubzamestnavatelu.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article: