Z Prahy 6 na Prahu 5 - nová top ́tezidence Pomezí

Na úpatí stolové hory Vidoule, s překrásnými výhledy na Prahu, vyroste top‘rezidence Pomezí

Praha 11. června 2018 (PROTEXT)

Na úspěšnou a oceňovanou realizaci top‘rezidence Šárecké údolí, plynule navazuje další větší projekt v neméně prestižní rezidenční čtvrti: v pražských Košířích v ulici Na Pomezí. Zde, na úpatí stolové hory Vidoule, s překrásnými výhledy na Prahu, vyroste top‘rezidence Pomezí.

Koncept "bydlení v parku" zahrnuje území 3,7 hektaru, na jehož urbanistickém návrhu pracovalo v rámci architektonického workshopu 12 zahraničních i tuzemských architektonických studií. Odborná porota, za účasti zástupců MČ Praha 5, vybrala koncept a jeho autoři byli v prosinci roku 2016 představeni veřejnosti.

Výstavba top ́rezidence Pomezí bude fázována do dvou etap v průběhu let 2018-2022.

"Letos v dubnu jsme získali stavební povolení na první etapu projektu, která sestává ze čtyř čtyřpodlažních domů s 90 bytovými jednotkami s dispozicemi od 2+kk po 5+kk, o výměrách od 40 do 250 m2 podlahové plochy. Náročnější klientelu zaujaly v nabídce dvouúrovňové penthousy s velkými střešními terasami a neodolatelnými výhledy na Prahu," informuje Patrik Skála, technický ředitel KKCG Real Estate. V září 2018 se předpokládá zahájení výstavby těchto čtyř čtyřpodlažních bytových domů dle návrhu Petra Bouřila ze studia ABM architekti. Předpoklad dokončení stavby je v dubnu 2020.

"Zájem o bydlení v top ́rezidenci Pomezí je velký, máme rezervováno přibližně 50% jednotek. Zájemce zaujme v první řadě lokalita, výhledy na Prahu, které domy díky svažitému pozemku poskytují, dobrá dostupnost, občanská vybavenost a blízkost přírodního parku Košíře-Motol. Dalším benefitem je samotná architektura a variabilita dispozic bytů a penthousů. Při jednání se zájemci o bydlení je vidět, že top’rezidence je klienty vnímána jako značka kvality. Garantujeme kvalitu lokality, standardů - a také přístupu ke klientům. Máme vlastní prodejní tým, a to nám dává možnost řešit případné individuální požadavky flexibilně. Individuální přístup a servis klienti vždy ocení. Vážíme si toho, že někteří rezidenti ze Šáreckého údolí jsou našimi klienty i v top’rezidenci Pomezí," hodnotí Otto Koval.

Druhá etapa top’rezidence Pomezí je plánována na léta 2020-2022. Podílet se na ní bude vítězné trio architektů pod vedením studia Bogle Architects (Velká Británie), sdružení Bauschlager Eberle (Rakousko)/Hnilička architekti (ČR), majo architekti (ČR). Nabídne kombinaci bytů (56), řadových rodinných domů (38) a pěti vil. Vrcholem nabídky je unikátní vila od ateliéru majo architekti. Je umístěna v intimní koncové poloze, při pohledu z veřejného prostoru vizuálně ukrytá za skupinou řadových rodinných domů a v bezprostředním kontaktu s navazující rozsáhlou lesní zelení přírodního parku Košíře-Motol.

Předpokládaná celková investice do top ́rezidence Pomezí je cca 2 mld. Kč.

Značku top’ rezidence budeme i nadále rozvíjet a plánujeme i v budoucnu realizovat další rezidenční projekty s tímto názvem spolu se jménem lokality, tak, jak je tomu v Šáreckém údolí a nyní na Pomezí.

Kontakty pro další informace a vizualizace v rozlišení pro tisk:

Martina Jašková, director of PR and Events, Graffitti Networks Grafix, s.r.o.

T: 233 920 066 M: 777 578 732 E: martina@gng.cz, www.gng.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-reality-byty-stavby

Construction, building materials, real estate

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic