Vyjádření místní organizace LOK-SČL Mělník k vyhlášení směnného provozu interního a chirurgického oddělení Nemocnice Mělník, Mělnická zdravotní a.s.

Mělník 16. dubna 2018 (PROTEXT)

V uplynulých dvou týdnech probíhala intenzivní jednání mezi vedením nemocnice a zástupci MO LOK-SČL Mělník. Do dnešního dne se 25 lékařů nedohodlo s vedením nemocnice na podmínkách vykonávání přesčasové práce. Ze strany lékařů bylo postupně navrženo několik jednostranně vstřícných návrhů, které měly vést k vyřešení krizové situace. Na podobně vstřícný přístup ze strany vedení nemocnice stále čekáme.

Dnešním dnem vedení nemocnice vyhlásilo směnný provoz na interním a chirurgickém oddělení. Dle našeho názoru v tomto druhu provozu budou tato oddělení fungovat v režimu zajišťujícím pouze akutní péči o pacienty. Současně dojde k omezení plánovaných výkonů a provozu odborných ambulancí (diabetologické, kardiologické, urologické a gastroenterologické). Lékaři udělají vše pro to, aby negativní dopady na pacienty byly co nejmenší.

Lékaři MO LOK-SČL Mělník jsou dále připraveni k jednání s vedením nemocnice.

Za vedení místní organizace LOK

MUDr. Marek Dvorský, MUDr. Petr Vožeh

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-lékaři-odbory-Mělník-LOK-SČL

Health, medical treatment, pharmaceuticals
Retail chains and goods distribution

Region

Central Bohemia region