Světlana Zacharova v baletním představení Amore

Světlana Zacharova spolu s předními sólisty a baletními umělci Velkého divadla zazáří v představení s názvem AMORE Foto: Alain Hanel

Praha 16. dubna 2018 (PROTEXT)

Světová baletní jednička Světlana Zacharova spolu s předními sólisty a baletními umělci "Velkého divadla" zazáří v unikátním novém představení s názvem AMORE, které bude uvedeno v pondělí 7. května 2018 v Kongresovém paláci v Praze. Na scéně bude Světlana Zacharova zářit vedle takových baletních mistrů "Velkého divadla", jakými jsou Michail Lobuchin, Denis Rod’kin nebo její životní partner Denis Savin. Představení je složeno ze tří děl, jejichž hudba, choreografie a nálada jsou zcela odlišné, spojuje je však jediné, a to slovo láska (Amore).

Do Prahy přijede světová baletní superstar Světlana Zacharova a spolu s předními sólisty představí nové unikátní představení s názvem Amore, které je výsledkem tvůrčího hledání tří světoznámých choreografů: Jurije Posochova ("Balet San Francisco"), Patricka de Bana ("Vídeňský státní balet") a Marguerity Donlon (choreografky z Irska, pracující v Německu).

Nenechte si ujít tuto dech beroucí ojedinělou baletní show v čele se špičkami světového baletu, která se v Praze představí již 7. května 2018.

První dílo "Francesca da Rimini", balet Jurije Posochova, je věnováno stejnojmennému symfonickému dílu Čajkovského, pro něhož je inspirací milostný románek z klasiky Dante Alighieriho "Božská komedie".

Druhé dílo "Rain Before It Falls" / "Dokud nezačalo pršet"/ se charakterizuje abstrakcí a mysterií. Jeho choreografem je Patrick de Bana, který zde vystupuje i jako sólista a interpret. Hudební doprovod je zkomponován z barokní Bachovy hudby a moderní elektroniky ?. Respighiho a C. Pino Quintany.

Třetí dílo "Strokes Through the Tails" / "Tahy přes chvosty not"/ spojuje mistrovské umění artistů baletu a hudbu velikého Mozarta s jeho "Symfonií č. 40 g-moll". Choreografkou je Marguerita Donlon. Toto život probouzející dílo s sebou nese dobrou náladu a je tím nejlepším zakončením celého večera.

Kostýmy pro "Strokes Through the Tail" a "Francesca da Rimini", vytvořené ruským módním designérem Igorem Čapurinem, jsou velmi "lakonické" a symbolické. Své hrdiny mistr odívá jen do bílé a červené. Bílá barva vyjadřuje nevinnost, červená pak lásku a smrt.

To vede k tomu, že „Láska“ se stává novým krokem vzhůru pro Světlanu Zacharovovou, která potvrzuje svůj status hvězdy č. 1 světového baletu.

Vstupenky na toto jedinečné představení můžete zakoupit v síti Ticketstream.

Video k představení: https://www.youtube.com/watch?v=IIMU_alARn0

Kontakt:

Barbora Samková, email: barbora.samkova@presscode.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-divadlo-balet