GCL-Poly zakládá společný podnik o kapacitě výkonu 20 GW s využitím technologie CCZ

Wafer Product by GCL-Poly (PRNewsfoto/GCL-Poly)

Su-čou (Čína) 14. dubna 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost GCL-Poly Energy Holdings Limited (HK: 3800), dceřiná společnost největšího světového koncernu pro čistou energii GCL, uzavřela dohodu o společném podniku ("dohoda") s městskou vládou Čchü-ťing v provincii Jün-nan v Číně, o investici 9 miliard yuanů (1,4 miliardy USD) na vybudování projektu monokrystalického křemíku v zóně ekonomického a technologického rozvoje v Čchü-ťing s kapacitou 20 GW. Společný podnik (JV) využije v novém zařízení svou revoluční monokřemíkovou technologii CCZ Continuous Czochralski.

CCZ je vysoce výkonná monokrystalická technologie nové generace, která využívá speciální pec na výrobu krystalů Czochralski, aby dosáhla krystalizace při podávání a tavení. Během životního cyklu pece lze vytahovat 8-10 tyčí. V současnosti je technologie Czochralski nejčastěji používanou v celém průmyslu. Ve srovnání s technologií RCZ jsou tyče vyráběné technologií CCZ lepší kvality a měrný odpor při nanášení je stejnoměrnější a užší, což je vhodnější pro baterie PERC typu P a baterie typu N.

Během uplynulého roku společnost GCL-Poly zlepšila efektivitu nákladů a kvalitu produktů CCZ díky vývoji domácích zařízení a dodavatelského řetězce a optimalizaci procesů. Do času schválení provozu nové továrny se GCL-Poly stane jedinou společností na světě, která uskutečňuje industrializaci technologie CCZ a posune průmysl monokrystalických křemíkových desek na další technologickou úroveň.

V dubnu 2017 společnost GCL-Poly oznámila, že dokončila akvizici technologie CCZ páté generace společnosti SunEdison, technologie silanového fluidního lože FBR a souvisejících aktiv. "Vysoce kvalitní granulovaný křemík FBR je nejlepší materiál pro CCZ, obě technologie se doplňují a lze dosáhnou synergického efektu 1 + 1> 2," řekl Wan Yuepeng, technický ředitel společnosti GCL-Poly. Tato bariéra náročné technologie a technologie s vysokou přidanou hodnotou výrazně zvýší konkurenceschopnost společnosti.

O společnosti GCL-Poly

Společnost GCL-Poly Energy Holdings Limited (HK: 3800) je součástí skupiny GOLDEN CONCORD (GCL). GCL-Poly je největší světový dodavatel polykrystalických křemíkových desek a také jeden z nejvýznamnějších investorů a provozovatelů zelené energie a solární energie.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/676792/Wafer_Product_by_GCL_Poly.jpg

KONTAKT: Leo Yuan, yuanhui@gclie.com, +86-176-0408-0725

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Čína-energie-průmysl-ekologie-trh-firmy-GCL-Poly

Retail chains and goods distribution
Banks, insurance companies, stock exchanges
Electricity, gas, heat and coal
Environment

Region