Autoshow Praha 2018 zahájena

Praha 13. dubna 2018 (PROTEXT)

Ve čtvrtek 12. dubna se otevřely brány pražského Výstaviště v Holešovicích, kde začal 21. ročník Autoshow Praha 2018. Až do neděle 15. dubna bude k vidění více než 25 národních premiér a světová premiéra vozu Kaipan. Koncept Škoda Vision X je k vidění po Ženevě poprvé na výstavě u nás právě na Autoshow Praha.

Přes 200 exponátů od miniaut až po vozy s motory o výkonu přes 700 koní je k vidění na jediném letošním celostátním autosalónu, kterým je Autoshow Praha 2018. Na desítkách stánků ukazují své automobily veřejnosti jak samotní dovozci, tak velcí dealeři. Vždyť jen v Praze a středních Čechách se ročně prodá zhruba 40 procent všech osobních vozů.

Domácí značka Škoda představuje svůj koncept malého SUV Vision X poprvé představený na nedávném autosalónu v Ženevě. Dalšími jejími premiérami jsou Fabia Combi, která prošla omlazovací kůrou, a luxusní Kodiaq ve verzi Laurin a Klement. Hyundai přijíždí s modely i30 Fastback a zcela novým svým největším SUV Santa Fe. Malovýrobce Kaipan se zase chlubí inovovaným roadsterem 57A. Tolik stručně k domácím značkám.

Zcela nově na český trh oficiálně míří americké značky Dodge a RAM. Výstavní premiéry si za značku Dodge odbudou kupé Challenger Hellcat, SUV Durango a za značku RAM pick-up 1500.

Čím dál tím populárnější SUV a crossovery představuje řada značek. Dalšími novinkami českého trhu jsou Alfa Romeo Stelvio QV, Dacia Duster, Ford EcoSport, Jaguar E-Pace, Mitsubishi Eclipse Cross, Subaru XV, Volkswagen T-Roc a Volvo XC40.

Vlajkovými loděmi se může pochlubit Audi, konkrétně modelem A8, a Lexus se zcela novou generací modelu LS. Na sportovní notu zahrají Ford s modernizovanou ikonou, kterou je Mustang již šesté generace, Mercedes-Benz se svým luxusním čtyřdveřovým kupé CLS a Renault s ostrým hatchbackem Mégane R.S.

Venkovní plocha před Průmyslovým palácem je věnována především užitkovým vozům. Pozornost si zaslouží zejména pick-upy, které jsou stále oblíbenější a které již dnes nabízí celkem devět značek.

Nedílnou součástí autosalónu Autoshow Praha 2018 je opět doprovodný program. Mezi nejatraktivnější patří testovací jízdy s téměř dvěma desítkami osobních vozů vystavujících značek po několikakilometrovém okruhu vně Výstaviště. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost otestovat například též elektromobil Tesla. K vidění je také unikátní prezentace týmu eForce, který se každý rok zabývá konstrukcí a stavbou studentské formule pro prestižní závody kategorie Formula Student a který představí návštěvníkům jedinou formuli s elektrickým pohonem, a to dokonce 4x4, v České republice.

Víkendový doprovodný program je zaměřen na rodiny s dětmi. Děti si osvěží pravidla bezpečného provozu na dopravním hřišti. Internetový magazín Žena v autě.cz již po čtvrté zajistí akci pro ženy a děti zaměřenou na bezpečnost. Návštěvnice si mohou na stánku prověřit své vědomosti o správné a bezpečné jízdě. Nechybí ani trenažery či ukázky správného uchycení dětské autosedačky. Návštěvníci mají též příležitost shlédnout vozy integrovaného záchranného systému. K vidění je dále unikátní sbírka modelů Ferrari Youngtimers od roku 1984 po současnost.

Těšit se tedy můžeme na nejlépe obsazený autosalón v ČR, řadu novinek a bohatý doprovodný program. Autoshow Praha 2018 určitě stojí za návštěvu.

www.autoshowpraha.cz

www.facebook.com/Autoshow.Praha

Základní informace o veletrhu AUTOSHOW PRAHA 2018

Termín konání: 12. - 15. 4. 2018

Místo konání: VÝSTAVIŠTĚ PRAHA - HOLEŠOVICE

Průmyslový palác

Venkovní plocha (před Průmyslovým palácem)

Organizátor: INCHEBA EXPO PRAHA spol. s r.o.

Otevírací hodiny:

12. - 14. 4. 10:00 - 19:00 hod.

15. 4. 10:00 - 17:00 hod.

Vstupné:

200 Kč dospělí

150 Kč zlevněné (děti od 10 let, studenti, senioři 60+)

400 Kč rodinné (2 dospělí, max. 3 děti), zdarma ZTP/P, děti do 10 let

Společnost INCHEBA EXPO PRAHA spol. s r.o. organizuje a realizuje výstavy i mezinárodní veletrhy a zabezpečuje veškeré obchodní, technické, servisní a obslužné činnosti. Mezi nejvýznamnější veletrhy patří veletrhy Holiday World, Top Gastro & Hotel, Autoshow Praha, Czechbus, Pragodent, Interbeauty Prague, Dětská planeta. Další informace naleznete na www.incheba.cz.

Kontakt:

Daniela Vocetková

e-mail: D.Vocetkova@incheba.cz?

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-automoto-Autoshow Praha-firmy-Incheba

Transport, cars, motorcycles, aircraft, ships, weapons
Tourism and travel services
Retail chains and goods distribution

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic