Společnost nChain získala první patent na blockchainové generování inteligentních smluv

Londýn 12. dubna 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost nChain, světový líder v oblasti výzkumu a vývoje blockchainových technologií, s potěšením oznamuje získání prvního patentu od Evropského patentového úřadu. Tento první patent, udělený úřadem EPO dne 11. dubna 2018, je určen pro registraci a automatizovanou metodu správy smluv uzavřených v blockchainu.

Patentový dokument - evropský patentový spis číslo EP3257191 - je nazván "Metoda a systém pro zabezpečení počítačového softwaru pomocí distribuované hašovací tabulky a blockchainu". Vynález se týká techniky, která bude fungovat pro jakýkoli obsah, který má spustitelnou fázi (která není omezena na počítačový software, ale může zahrnovat hudbu, video a dokonce i soubory PDF), aby zkontrolovala prostřednictvím blockchainového vyhledávače zda má připojovaný zdroj licenci na obsah, a co je ještě důležitější, že je licence stále platná. Tento vynález mohou využít producenti obsahu a držitelé práv, aby účinněji řídili správu digitálních práv, zejména pro automatické obnovování smluv, které jsou společné službám digitálních předplacených služeb, za použití inteligentních smluv v blockchainu. Další informace o tomto vynálezu lze nalézt na webových stránkách společnosti nChain https://nchain.com/en/blog/nchain-innovation-road-smart-contracts/

Tento patent vychází z jednoho z dalších vynálezů společnosti nChain, patentové žádosti - WO2017145016 (Deterministické generování klíčů). Tento vynález nazvaný "Určení společného tajemství pro bezpečnou výměnu informací a hierarchické deterministické kryptografické klíče" poskytuje metodu, při níž dva propojené uzly, bez vztahů důvěry mezi nimi, mohou odvodit deterministickou hierarchii vzájemných veřejných klíčů prostým sdílením svých příslušných veřejných klíčů a zprávy nějakého formátu, kde mohou příslušné soukromé klíče vygenerovat pouze vlastníci tohoto soukromého klíče. Tento vynález poskytuje významné bezpečnostní výhody, aby se zabránilo hackům typu „Mt. Gox" z kryptoměnových peněženek. Metoda může být také použita daleko mimo bitcoinové a blockchainové prostředí - pro každou situaci, kdy je třeba zajistit citlivé údaje, majetek, komunikaci nebo řízené zdroje. Další informace o této metodě naleznete na webových stránkách společnosti nChain: https://nchain.com/en/blog/nchains-security-inventions/

Hlavní vědec společnosti nChain, Dr. Craig Wright, jeden z nejranějších mozků za měnou Bitcoin, je klíčový vynálezce obou uvedených vynálezů.

Generální ředitel společnosti nChain Group, Jimmy Nguyen, uvedl:

"Tento první patent udělený Evropským patentovým úřadem je významným mezníkem v ambiciózním výzkumném a patentovém programu společnosti nChain, který začal zhruba před dvěma lety. Očekáváme, že toto bude první z mnoha dalších patentů, jelikož naše portfolio blockchainových patentových přihlášek patří mezi největší - pokud není největší - na světě."

Pan Nguyen také posílil závazek společnosti nChain poskytovat využívání svého duševního vlastnictví pro růst měny Bitcoin Cash:

"Zatímco budujeme podnikovou hodnotu prostřednictvím našeho patentového portfolia, společnost nChain je odhodlána využívat naše duševní vlastnictví k využití pro komunitu Bitcoin Cash. Máme v úmyslu zpřístupnit klíčová aktiva IP k volnému použití pouze na blockchainu Bitcoin Cash - prostřednictvím naší nové licence "nChain Open Bitcoin Cash." To poskytne směně Bitcoin Cash významné výhody oproti jiným blockchainům a povzbudí firmy k tomu, aby fungovaly na bloku BCH, což představuje původní vizi kryptoměny Bitcoin."

Web: nChain.com

Twitter: @nChainGlobal

O SPOLEČNOSTI NCHAIN GROUP: Společnost nChain Group je světovým lídrem ve výzkumu a vývoji blockchainových technologií. Jejím posláním je umožnit masivní růst a celosvětové přijetí sítě Bitcoin - zaměřené na Bitcoin Cash jako skutečný Bitcoin. Skupina nChain zahrnuje čtyři obchodní jednotky: 1) nChain Limited - podnik zabývající se výzkumem a vývojem blockchainu v Londýně ve Velké Británii; 2) nChain Holdings Limited - společnost zabývající se držením a obchodováním s duševním vlastnictvím; 3) nChain Reaction - investiční jednotka, která podporuje podniky, které mají výrobky nebo aplikace Bitcoin Cash; a 4) nCrypt - Bitcoin peněženka a směna v Kanadě. (nCrypt je v současné době známo jako nTrust, ale v roce 2018 se název značky změní tak, aby odrážel své zaměření na Bitcoin).

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/489689/nChain_Logo.jpg

KONTAKT: media@nChain.com, Infinite Global: Matthew Gilleard (Infinite Global, EMEA), +44 (0)207 269 1430, Jamie Diaferia (Infinite Global, US/ASIA), +1.212.838.0220

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Británie-věda-počítače-firmy-nChain