Hlavní čínský rival společnosti Airbnb, platforma Xiaozhu.com: Sdílení domácností se v Číně hluboce zakořenilo

Boao (Čína) 12. dubna 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

„Sdílená ekonomika" je opět v centru pozornosti Asie. Během Fóra v Boao pro Asii 2018 (BFA), čínského ekvivalentu Světového ekonomického fóra, vedli vrcholní podnikatelé v oblasti čínské sdílené ekonomiky diskuzi o budoucnosti tohoto odvětví. Chen Chi, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Xiaozhu.com, přední a nejrychleji rostoucí platformy pro sdílení domácností, byl pozván, aby vystoupil na setkání s názvem „Sdílená ekonomika v praxi".

"After more than 5 years of development, house sharing has taken deep root in China," said Chen Chi, co-founder and CEO of Xiaozhu.com.

Podle zprávy Čínského státního informačního centra trh čínského sdílení domácností vzrostl v roce 2017 o 70,6 %, dosáhl tedy urychleného růstu. „Po více než pěti letech vývoje se sdílení domácností v Číně hluboce zakořenilo a také rychle proniká do menších měst a na venkov," uvedl Chen Chi. Na platformě Xiaozhu, jak zdůraznil pan Chen, patří menší města jako Tianjin, Chongqing a Changsha k nejrychleji se rozvíjejícím trhům. Když hovoříme o ziskovosti platforem sdílené ekonomiky v Číně, pan Chen uvedl, že společnost Xiaozhu vyvinula zdravý a výnosný obchodní model.

Na otázku o nejnovějších aktivitách společnosti Airbnb v Číně Chen uvedl, že to je příklad toho, jak se zahraniční společnosti učí od čínských firem z hlediska lokalizace a inovace v podnikání. Konkurenceschopnost platformy Xiaozhu, jak zdůraznil pan Chen, spočívá v silných offline službách, které kladou vysoké požadavky na filozofii a výkon týmů. Tato společnost od počátku věnuje velké úsilí vývoji servisního systému a infrastruktury, což ji odlišuje od amerického konkurenta.

Společnost Xiaozhu.com, která byla založena v roce 2012, patří mezi největší čínské platformy pro sdílení domácností. V listopadu 2017 společnost oznámila, že v posledním kole financování vedeném společností Jack Ma-backed Yunfeng Capital získala 120 milionů amerických dolarů.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/675691/CEO.jpg

KONTAKT: Panlan Shi, +86-185-2258-1743, shipanlan@xiaozhu.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Čína-turistika-služby-internet-Xiaozhu.com