Konsorcium v čele se společností Westinghouse je připraveno dodávat palivo pro reaktory VVER-440 v Evropě

Vasteras (Švédsko) 13. března 2018 (PROTEXT/BusinessWire)

Společnost Westinghouse Electric Company a konsorcium dalších osmi evropských partnerů dnes oznámily úspěšné dokončení projektu zaměřeného na diverzifikaci dodávek nukleárního paliva pro reaktory VVER-440 v Evropě, který byl financovaný z evropských fondů.

Konsorcium vyvinulo koncepční návrh paliva a způsob, kterým by bylo možné upravit výrobu a dodavatelské řetězce tak, aby bylo možné výrábět a dodávat palivo pro reaktory VVER-440, podobně jako to společnost Westinghouse a ENUSA realizovala pro jadernou elektrárnu Loviisa ve Finsku v letech 2001-2007. Kromě této koncepce zavedlo a ověřilo konsorcium související metody a postupy, které budou použity pro licencování a použití nového paliva.

"Tento projekt nás velmi dobře připravil na výrobu a dodávky paliva pro reaktory VVER-440 do elektráren v Evropě a díky němu vznikla alternativa k současnému jedinému zdroji dodávek paliva," řekl Aziz Dag, vice prezident a výkonný ředitel společnosti Westinghouse pro severní Evropu. „Mnoho zemí ve východní Evropě spoléhá na jadernou energii a posilování jejich energetické bezpečnosti je pro ně tedy strategicky důležité."

Společnost Westinghouse stála v čele projektu známého jako European Supply of Safe Nuclear Fuel (Zajištění dodávek bezpečného nukleárního paliva v Evropě) (ESSANUF) od září 2015. Mezi jejími partnery byly organizace VUJE, ÚJV Řež, Lappeenranta University of Technology (LUT), National Nuclear Laboratory (NNL), NucleoCon, National Science Center Kharkov Institute of Physics and Technology (NSC KIPT), the Joint Research Centre of the European Commission in Karlsruhe (JRC-Karlsruhe) a ENUSA Industrias Avanzadas (ENUSA). Projekt je financován z programu EU pro výzkum a školení Euratom (2014-2018), který je součástí rámcového programu EU pro výzkum a inovace Horizont 2020 (H2020) (smlouva o grantu 671546).

Zdrojovou zprávu si můžete prohlédnout na stránkách businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180312005368/en/

Westinghouse Electric Company

Sarah Cassella Tel : 412-374- 4744

Manažerka pro externí komunikaci

Email : cassels@westinghouse.com

Zdroj: Westinghouse Electric Company LLC

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Švédsko-energie-Westinghouse Electric Company

Electricity, gas, heat and coal

Region

Europe, EU, NATO