Chemetall® se stává novým globálním dodavatelem inovativních technologií povrchové úpravy pro společnost BASF

Frankfurt nad Mohanem (Německo) 11. ledna 2018 (PROTEXT/PRNewswire)

Přibližně před rokem získala divize lakování povrchů společnosti BASF firmu Chemetall, která je předním globálním dodavatelem technologií povrchové úpravy. Společnost Chemetall je v oboru známá svými vysoce kvalitními výrobky a řešeními a v rámci společnosti BASF bude součástí globální obchodní jednotky povrchové úpravy divize lakování povrchů.

Nová image značky Chemetall byla představena během slavnosti v sídle společnosti ve Frankfurtu v Německu a také v podnicích na celém světě. Martin Jung, viceprezident pro povrchovou úpravu divize lakování povrchů společnosti BASF, komentoval tento milník takto: „Jedna plus jedna je více než dva! Naše nová značka odráží impozantní know-how firmy BASF v chemických a nátěrových aplikacích se špičkovou pozicí na trhu v aplikované povrchové úpravě společnosti Chemetall. Společně nabídneme zákazníkům bezkonkurenční řešení."

Společnost BASF je již dlouho uznávaná jako lídr v oblasti globálních inovací. Společnost Chemetall je zase celosvětově známá svými vysoce výkonnými produkty a individuálními řešeními. Kombinace zkušeností a inovační síly dvou předních společností na globálním trhu urychlí inovace a zákazníkům přinese ještě větší přínos.

Paní Julia Murray, ředitelka pro globální marketingovou komunikaci divize lakování povrchů, uvedla: „Značka Chemetall je uznávaná jako lídr v oblasti technologií a my jsme hrdí na náš zákaznicky orientovaný přístup na lokální i globální úrovni. Být součástí divize lakování povrchů společnosti BASF vytváří příležitost k lepší obsluze zákazníků díky kombinaci odbornosti a závazku k neustálé inovaci. Našim zákazníkům chceme i nadále přinášet nejnovější technologie, systémy a řešení v celém hodnotovém řetězci, vždy s cílem zvýšení efektivity a hodnoty pro zákazníka."

Pod značkou Chemetall společnost BASF vyvíjí a vyrábí přizpůsobené technologie a systémová řešení pro aplikovanou povrchovou úpravu. Tyto výrobky chrání kovy před korozí, usnadňují tvarování a obrábění, umožňují optimálně připravovat díly pro lakování a zajišťují správnou přilnavost povlaku. Tyto výrobky jsou využívány v široké škále průmyslových odvětví a na koncových trzích, jako například v automobilovém průmyslu, leteckém průmyslu, povrchové úpravě hliníku a tvarování kovů.

O divizi lakování povrchů společnosti BASF

Divize lakování povrchů společnosti BASF se specializuje na vývoj, výrobu a marketing inovativních a udržitelných originálních automobilových dílů, povrchových úprav a také dekorativních laků. Nabízíme vysoce výkonná řešení, design a nové aplikace, které uspokojí potřeby našich partnerů na celém světě. Společnost BASF se spoléhá na zručnost, vědomosti a zdroje interdisciplinárních a globálních týmů, pro které provozuje společnou síť poboček v Evropě, Severní Americe, Jižní Americe, Asii a v Tichomoří. V roce 2016 dosáhla divize lakování povrchů celosvětového prodeje ve výši přibližně 3,2 miliardy EUR.

V roce 2016 společnost BASF získala společnost Chemetall, která je předním světovým dodavatelem aplikovaných povrchových úprav kovových, plastových a skleněných podkladů v široké škále odvětví a koncových trhů. Díky této expanzi svého portfolia se společnost BASF stává komplexním poskytovatelem řešení pro nátěry.

Řešení za hranicemi vašich představ - povrchy od společnosti BASF. Více informací o divizi lakování povrchů společnosti BASF a jejích produktech naleznete na webových stránkách: www.basf-coatings.com.

O společnosti BASF

Ve společnosti BASF vytváříme chemii pro udržitelnou budoucnost. Kombinujeme hospodářský úspěch s ochranou životního prostředí a společenskou zodpovědností. Přibližně 114 000 zaměstnanců skupiny BASF pracuje na tom, aby přispěli k úspěchu našich zákazníků téměř ve všech odvětvích a zemích světa. Naše portfolio sestává z pěti segmentů: Chemikálie, Zátěžové produkty, Funkční materiály a řešení, Zemědělská řešení a Ropa a plyn. Společnost BASF dosáhla v roce 2016 tržeb ve výši přibližně 58 miliard EUR. Akcie společnosti BASF jsou obchodovány na burzách cenných papírů ve Frankfurtu nad Mohanem (BAS), Londýně (BFA) a Curychu (BAS). Další informace naleznete na webových stránkách www.basf.com.

Logo - http://mma.prnewswire.com/media/626792/Chemetall_BASF.jpg

KONTAKT: Jörg Zumkley, tel.: +49 2501 14-3453, joerg.zumkley@basf.com; Julia Murray, tel.: +908-508-2107, julia.murray@basf.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Německo-průmysl-Chemetall

Banks, insurance companies, stock exchanges
Textile, clothing, glass, porcelain, jewellery, paper, wood

Region

Europe, EU, NATO