Špičky světového letectví míří do Prahy

RAF Red Arrows

Praha 10. ledna (PROTEXT)

Přednášky unikátních leteckých legend i možnost setkání se současnými špičkami leteckého průmyslu nabídne mezinárodní konference Flying for Students, která se uskuteční už na počátku března v Praze. Akce má za cíl přiblížit svět letectví mladým lidem a umožnit jim odstartovat kariéru v tomto prestižním oboru.

Akce nabídne v Betlémské kapli celkem 10 přednášek leteckých osobností světové úrovně. Návštěvníci se mohou těšit například na přednášku Jacquese Bothelina, lídra známé civilní akrobatické skupiny Breitling Jet Team, či vystoupení Justina Hughese, bývalého pilota slavných Red Arrows. Ke stovkám studentů promluví i prezident americké Lindbergh Foundation, John L. Petersen.

Důležitou součástí konference bude také řada workshopů, které povedou experti z renomovaných leteckých společností. Mnozí se zároveň na akci budou poohlížet po mladých talentech, které by mohli přivést do svých pracovních týmů. Potvrzené jsou například workshopy Řízení letového provozu ČR či evropské organizace Eurocontrol.

Akce Flying 4 Students vyvrcholí exkluzivním galavečerem, na kterém bude příležitost seznámit se s významnými osobnostmi tuzemského i globálního leteckého průmyslu v neformální atmosféře.

Akci pořádá nezisková organizace Aerolife, která na sebe již v minulosti upozornila několika zajímavými počiny. "Máme za sebou třeba leteckou expedici napříč celou Evropou, v rámci které jsme dolétli do Maroka a zpět. V Anglii jsme také měli možnost svézt Sira Nicholase Wintona, kterému jsme tak chtěli poděkovat za jeho hrdinskou záchranu stovek židovských dětí z Československa," říká Martin Meloun, předseda organizace.

Organizace Aerolife také v roce 2016 organizovala akci "Flying 4 People," která měla popularizovat letectví a byla zároveň veletrhem firem leteckého průmyslu. "Díky této akci jsme získali spoustu užitečných kontaktů a dostali jsme chuť dát dohromady něco ještě většího a skutečně revolučního - něco, co tu ještě nebylo. Tou akcí je právě Flying 4 Students," doplňuje Meloun.

Detaily o akci:

Datum konání: 8. - 9. 3. 2018

Místo: Betlémská kaple, Betlémské náměstí 255/4, Praha 1

Pro vyřízení novinářské akreditace se prosím obraťte na kontaktní osobu uvedenou níže.

O AEROLIFE, z.s.

Aerolife sdružuje převážně mladé absolventy leteckých univerzitních oborů. Jeho primárním účelem je propagace letectví na veřejnosti a aktivity vedoucí ke zkvalitnění zejména akademického vzdělávání v rámci leteckých specializací. V současnosti má zhruba 20 aktivních členů, kteří působí či působili ve všech oblastech leteckého průmyslu (např. jako piloti, řídící letového provozu, letečtí dispečeři a další)

Kontaktní osoba:

Tomáš Cáp, Business Relationship Manager - Aerolife, z.s.

e-mail: tomas.cap@aerolife.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-letectví-práce-služby-školy-Aerolife

Newspapers, magazine, TV, radio, advertisement
Transport, cars, motorcycles, aircraft, ships, weapons
Tourism and travel services

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic

Photograph

Breitling Jet Team