Společnost PharmaMar podepsala licenční smlouvu na komercionalizaci a distribuci přípravku Aplidin® (plitidepsin) s firmou Megapharm v Izraeli

Madrid 3. ledna (PROTEXT/PRNewswire)

Společnost PharmaMar (burzovní index MCE:PHM) dnes oznámila, že podepsala s firmou Megapharm Ltd. licenční smlouvu na komercionalizaci a distribuci onkologického léčiva z mořských živočichů s názvem Aplidin® (plitidepsin) v Izraeli a oblasti známé jako Palestinská autonomie.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150203/727958-b )

Na základě smlouvy společnost Megapharm zaregistruje přípravek Aplidin® v zastoupení společnosti PharmaMar a bude látku distribuovat v obou regionech. Společnost PharmaMar si ponechá výhradní práva na výrobu a bude dodávat konečný produkt pro klinické a komerční použití.

Aplidin® je druhým nejmodernějším onkologickým lékem společnosti PharmaMar, který je v současné době vyvíjen pro léčbu mnohačetného myelomu a angioimunoblastického T-lymfomu. Společnost v březnu 2016 oznámila, že plitidepsin v pivotní fázi III klinické studie (ADMYRE) prokázal pozitivní výsledky pro léčbu mnohačetného myelomu[i].

Podle Luise Mory, výkonného ředitele onkologické divize společnosti PharmaMar: „Uzavíráme naši první strategickou alianci se společností Megapharm na komercionalizaci přípravku Aplidin® pro léčbu mnohačetného myelomu v Izraeli a oblasti známé jako Palestinská autonomie. Naším cílem je poskytnout novou a prvotřídní léčbu pacientům, kteří ji potřebují."

Miron Drucker, generální ředitel společnosti Megapharm, uvedl, že: „Dohoda mezi společnostmi PharmaMar a Megapharm bude velkým přínosem pro zdravotní péči v naší oblasti, neboť Aplidin® přináší nový mechanismus léčby mnohačetného myelomu. Doufáme, že umožníme našim pacientům v Izraeli a oblasti známé jako Palestinská autonomie přístup k nejmodernější léčbě."

Kontaktní údaje:

Kontakt pro média : (+34-638-79-62-15)

Kontakt pro investory : (+34-914444500)

Zdroj: PharmaMar

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Španělsko-zdraví-PharmaMar