Európska iniciatíva občanov "STOP extrémizmu"

Linz 7. prosince (PROTEXT/ots)

150 000 podpisov proti teroru a ich počet stále rastie

Aktivistka za občianske práva Seyran Ates žiada o vyhlásení o podpore

Európska iniciatíva občanov "STOP extrémizmu" trvá na tom, aby EÚ prijala prísnejšie opatrenia proti akémukoľvek druhu extrémizmu. Organizácia ďalej s potešením oznamuje, že svoj podpis už pripojilo viac ako 150 000 občanov EÚ.

"Mám z tohto veľkého úspechu radosť," hovorí berlínska právnička a ženská aktivistka Seyran Ates, ktorá je spoluzakladateľkou tejto občianskej iniciatívy. "Je to dôkaz, že veľa ľudí v Európe je pripravených aktívne čeliť extrémizmu a teroru."

Európska komisia v júni 2017 schválila európsku občiansku iniciatívu "STOP extrémizmu". Do júna 2018 táto skupina zhromaždí jeden milión vyhlásení o podpore od občanov EÚ s hlasovacím právom. Potom budú Európsky parlament a Európska komisia požiadané, aby do svojej agendy začlenili smernicu EÚ, ktorú navrhuje iniciatíva "STOP extrémizmu". "Som pevne presvedčená, že môžeme dosiahnuť milióna podpisov a predložiť svoje požiadavky v Bruseli," povedala Seyran Ates.

Iniciatíva "STOP extrémizmu" je zameraná proti islamskému extrémizmu, rovnako ako proti pravicovému extrémizmu, antisemitizmu a ľavicovému radikalizmu. "Pomocou opatrení, ktoré navrhujeme, chceme zabezpečiť, aby občania Európy mohli žiť v bezpečí, mieri a tolerancii. Základom našej iniciatívy je Európska charta ľudských práv," povedala Ates.

Najdôležitejšie požiadavky iniciatívy STOP extrémizmu sú napríklad tieto:

-vytvoriť celoeurópsku definíciu extrémizmu všetkých typov

-neumožniť extrémistom pracovať v školách, materských školách a iných vzdelávacích inštitúciách,

-prijať právne opatrenia proti extrémistickej propagande a nenávistné reči - aj na sociálnych sieťach,

-a zastaviť financovanie extrémistických inštitúcií z iných krajín EÚ.

"Je jednoducho neprijateľné, že krajiny ako Katar financujú stovkami miliónov eur extrémistov a nenávistných kazateľov v Európe, a tým pripravujú cestu násilia a terorizmu," povedala Seyran Ates.

Podrobnosti o požiadavkách Ates a jej priateľov nájdete na webovej stránke www.stopextremism.eu.

Seyran Ates hovorí: "Žiadam všetkých Európanov, ktorí chcú chrániť slobodu a ľudské práva v Európe, aby nás podporili na stránkach www.stopextremism.eu."

Ďalšie informácie: Michael Laubsch, Tel .: +43 664 1540614, e-mail: media@stopextremism.eu

Obrázky Seyran Ates k stiahnutiu: https://drive.google.com/drive/folders/1J5erJljg1gMFGf9N0oEt0FKGm1jwXgIi

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Rakousko-společnost-lidé-diplomacie-Verein Europäische Bürgerinitiative gegen Extremismus

Politics, Religion Unions and Welfare Issues
Newspapers, magazine, TV, radio, advertisement