První program a hned ve výši půl miliardy. Česká společnost CEE Real Estate si razí cestu na dluhopisový trh

Praha 6. prosince (PROTEXT)

Česká společnost CEE Real Estate vstupuje na dluhopisový trh s programem ve výši půl miliardy Kč. Bude těžit z dlouholetých zkušeností a úspěchu české investiční skupiny Comfort Finance Group CFG, které se podařilo během necelých dvou let zvýšit aktiva ze 7,7 na 117 mil. Kč. Předmětem aktuální emise jsou pětileté dluhopisy s výnosem šest procent p. a.

Pětileté dluhopisy jsou emitovány se čtvrtletním kupónem a disponují možností odprodeje či převodu. Účelem této emise bude rozšíření hlavních činností CEE Real Estate, kterými jsou rychlý výkup nemovitostí pod tržní cenou a následný pronájem nebo prodej za tržní ceny a dlouhodobé investice do výnosových nemovitostí. CEE Real Estate je nově založená společnost, která naváže na činnost CFG Real Estate (součást investiční skupiny Comfort Finance Group CFG).

"Finance z emise dluhopisů nám poskytnou možnost rychle reagovat na výhodné nabídky na trhu. Je zde mnoho nemovitostí s právní vadou nebo takových, kde majitel preferuje okamžitý prodej. Právě tam je prostor nalézt výrazné slevy oproti tržním cenám, které jsou dosažitelné obvyklým prodejním procesem," říká vlastník a jednatel společnosti Martin Cimala.

"Trh s exekucemi nemovitostí a jejich výkupem je velice atraktivní, ale mnoho lidí si neuvědomuje komplexitu právní problematiky a nutnost správného ocenění jednotlivých nemovitostních obchodů. Obojí klade důraz na silné zázemí a vyžaduje obrovské množství práce a zkoumání každého detailu. Proto jsem rád, že mám za sebou tým velice zkušených lidí, kteří dokáží vše rychle zanalyzovat a urychlit procesy na nutné minimum," dodává Martin Cimala.

O společnosti CEE Real Estate

Společnost CEE Real Estate a.s. působí výhradně v oblasti realitního trhu na území České republiky. Specializuje se na rychlý výkup nemovitostí a investice do výnosových nemovitostí. CEE Real Estate navazuje na činnost CFG Real Estate, jež patří do investiční skupiny Comfort Finance Group CFG.

Více informací naleznete na webové stránce http://www.ceere.cz/.

Kontakt pro média:

Dominik Ježek, Havas PR Prague, +420 724 652 308, dominik.jezek@havaspr.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-reality-finance-CEE Real Estate

Construction, building materials, real estate
Banks, insurance companies, stock exchanges

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic