Swardman představil extrémně tichou sekačku Electra

Praha 5. prosince (PROTEXT)

Swardman představuje svou druhou modelovou řadu sekaček na trávu pod názvem Electra. Jedná se o první sekačku na světě poháněnou dvěma elektromotory a extrémně tichým chodem. Swardman je ryze českým výrobcem špičkových vřetenových sekaček pro domácí použití. V roce 2015 představil svůj první model Edwin, který v roce 2017 následovala nová generace Edwin 2.0.

Electra - tichá revoluce v sekačkách

Swardman se svým aku modelem Electra cílí především na lidi, kteří mají zájem o nejnovější technologie a ekologické, bateriemi poháněné stroje, které jsou výrazně tišší než klasické benzínové sekačky. Při maximálním výkonu se totiž hlasitost Electry bude pohybovat kolem 70 dB, což je srovnatelné například s varnou konvicí nebo zvukem klávesnice.

7krát nižší náklady na provoz

Vzhledem k absenci spalovacího motoru a minimálnímu podílu pohyblivých částí jsou výhodou Electry také minimální nároky na servis. Pro zachování perfektní kvality střihu trávy stačí jednou ročně nabrousit žací kazetu s vřetenem. Servis tak bude rychlejší a levnější, než u benzínového stroje. Samotné náklady na sekání zahrady o rozloze 300 m2 s Electrou jsou dokonce 7krát nižší ve srovnání s benzínovou sekačkou a ročně nepřesáhnou 250 Kč.

"Nejtišší benzínovou sekačku na světě vyrábíme už 2 roky. Swardman Edwin je přibližně o 40 procent tišší než rotační sekačka. S modelem Electra se dostáváme na úroveň kolem 70 dB, což je pětkrát nižší hlasitost než u běžné rotační sekačky. Electra tak bude jednou z nejtišších sekaček na trhu,“ vysvětluje rozdíly v sekačkách ředitel a zakladatel Swardmana Tomáš Šena.

Základní baterie zvládne posekat středně velkou zahradu Electra má jako jediný žací stroj na světě 2 nezávislé elektromotory, které podávají výkon až 500 W na pohon sečení a 200 W na pojezd sekačky. V základní konfiguraci s olověnými akumulátory poseká Electra plochu 500 m2, což je průměrná velikost středoevropských zahrad. Volitelně bude v nabídce i dvojnásobná kapacita.

Trojnásobnou kapacitu ve srovnání se základním provedením poskytne lithium-železo-fosfátový akumulátor (LiFePO4), který umožní rychlejší nabíjení, delší životnost nebo na regenerační zásahy v trávníku jako je vertikutace nebo vyčesávání.

Snadné sekání bez kabelů

Electra byla zkonstruována pro svobodu pohybu bez kabelů a s důrazem na snadnou a intuitivní manipulaci bez nutnosti jakýchkoliv technických znalostí. Obsluhu bez problémů zvládne i subtilnější osoba. Celý stroj se startuje i ovládá pomocí tlačítek na řídítkách a dvou elektronicky snímaných pák pro pojezd a sečení. Maximální rychlost je omezena na 5 km za hodinu a je možno ji snadno přizpůsobit tlačítky na řídicím panelu. Jako jediná ručně vedená sekačka na světě má Electra i zpátečku, což usnadňuje manévrování při obrátkách nebo například při parkování stroje.

Prodej startuje v lednu 2018

První sekačky se k zákazníkům dostanou koncem ledna. Od prosince 2017 mohou zájemci o nový model používat rezervační systém na webu http://www.swardman.com. Swardman plánuje v příštím roce umístit na trh přibližně 500 kusů Electer. "Electra jasně deklaruje, že se vydáváme směrem udržitelného rozvoje a především k tichému pohonu, který při provozu vytváří naprosto minimální hluk a neruší sousedy, ale zároveň zachovává důraz na perfektní střih trávníku,“ vysvětluje Tomáš Šena ze Swardmana.

Kontakt:

David Frodl

PR & Marketing manager

dfrodl@swardman.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-stroje-služby-trh-firmy-Swardman

Transport, cars, motorcycles, aircraft, ships, weapons
Tourism and travel services
Retail chains and goods distribution

Region