InnovMatch zná své vítěze, český Sabris uspěl v regionální konkurenci a získal dvě ocenění

InnovMatch porota a vítězové

Praha 5. prosince (PROTEXT)

SAP podporuje inovativní nápady ve start-upovém projektu, jehož finále proběhlo v Praze

InnovMatch, soutěž pro start-upisty, vývojáře, podnikatele, inovativní firmy a studenty z regionu střední a východní Evropy (CEE) organizovaná start-upovým fondem SAP.io, nadací Techstars a programem SAP Startup Focus oznámila své vítěze. Ty vybrala mezinárodní porota během finálového kola, které proběhlo 30. listopadu v Praze. Sabris vyhrál na domácí půdě 3.místo a také diváckou cenu. Absolutním vítězem je Apollogic.com, druhé místo získal Hycom SA, oba projekty jsou z Polska.

Čtyři partnerské společnosti, jimiž jsou Sportina ze Slovinska, Atlantic Grupa z Chorvatska, Selgros z Rumunska a Eurocash z Polska, vyzvaly start-upisty, aby jim pomohli vyřešit jejich obchodní výzvy a vyvinout řešení za pomoci SAP Cloud Platform. Soutěž byla otevřena také pro přihlášky vlastních podnikatelských nápadů. Vybraní finalisté prezentovali své nápady před odbornou porotou, v níž zasedli Simon Kaluža, generální ředitel SAP pro region CEE, Klaus Drews ze SAP.io, Prof. Vladimír Mařík, ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze (CIIRC ČVUT), Petr Zavoral, start-upista a zakladatel PPROI a Jan Sedlák, novinář z Lupa.cz.

Po vyhodnocení kreativity a originality řešení obchodní výzvy, využití SAP Cloud Platform a týmového ducha finalistů vybrala porota následující vítěze:

- 1. místo - Apollogic.com, Polsko: Vítězný projekt umožňuje chirurgům díky propojení smíšené reality se SAP Cloud Platform a databází SAP HANA zobrazit lékařské záběry z CT a MR jako 3D hologram včetně všech důležitých údajů o pacientovi.

- 2. místo - Hycom SA, Polsko: Art Share je digitální trh a registr obchodu s uměním postavený na technologii blockchain. S každou novou transakcí technologie přepočítává autorský honorář podle toho, jak roste hodnota uměleckého díla v čase.

- 3. místo - Sabris, Česká republika: Cloudové řešení "Sabris Transportation Aggregator“ pro konsolidaci přepravců, objednávek a sledování dopravy je určeno především e-shopům a jiným firmám, které realizují prodej přes internet. Koncovým zákazníkům poskytuje jednotnou informaci o tom, kde se jejich zásilka nachází a umožňuje jim ohodnotit spokojenost s dopravou. Sabris navíc získal diváckou cenu za nejvíce hlasů od přítomného obecenstva.

"Sabris jako dlouholetý partner SAP v rámci této soutěže prokázal, že umí uchopit moderní technologie a vyvinout inovativní řešení, které dokáže obstát v konkurenci desítek dalších projektů z regionu CEE a dostat se na stupně vítězů. Navíc se nám podařilo získat i diváckou cenu za nejlepší prezentaci našeho nápadu. Ocenění je pro nás potvrzením, že se při zavádění technologií a služeb pro podporu digitální transformace ubíráme správným směrem,“ okomentoval Daniel Frémund, obchodní ředitel pro sdílené služby, Sabris.

Autoři třech nejlepších aplikací získávají finanční odměny v celkové hodnotě 15 000 eur a roční licenci na využívání SAP Cloud Platform. Absolutní vítěz, Apollogic.com, vyhrává také výlet do Berlína spojený s návštěvou sponzorů soutěže a jejich ekosystému. Mezi finalisty byly také společnosti:

SI CONSULTING, Polsko

Nype, Polsko

Effipoint Team, Chorvatsko

Next Gen Lab @ ZUAS + mStart, Chorvatsko

Advanced Business Software, Rumunsko

“Spolupráce a inovace jsou hlavními principy úspěšného podnikání v digitální ekonomice. Dohromady s našimi zákazníky jsme díky technologii SAP Cloud Platform a díky podnikatelskému duchu start-upistů z regionu vyvinuli nová originální řešení. Děkuji všem účastníkům za odvahu do toho s námi jít a gratuluji finalistům a především vítězům za jejich skvělé nápady,” okomentoval Simon Kaluža, generální ředitel SAP CEE.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 365 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na http://www.sap.com.

Kontakt pro média:

Jitka Housková, +420 605 544 935, jitka.houskova@sap.com

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-služby-komunikace-počítače-firmy-SAP

Retail chains and goods distribution
PC, Internet, telecommunications, post service

Region