Segmentální tělesný analyzátor TANITA RD 545 s připojením k chytrému telefonu a bezplatným softwarem

Tanita RD-545 je nástroj na sledování fyzické kondice

Praha 14. listopadu (PROTEXT)

Společnost Tanita, přední světový výrobce přesných vah a tělesných analyzátorů, představuje nový segmentální tělesný analyzátor RD-545.

Tanita RD-545 má v sobě nejnovější technologii dvoufrekvenční bioelektrické impedance (BIA), která se používá v profesionálních modelech určených pro medicínu a fitness. Technologií BIA vysílá bezpečný, nízko-úrovňový elektrický proud od chodidel a rukou skrz tělo a poskytuje kompletní segmentální analýzu. BIA je rychlá a neinvazivní metoda a patří mezi nejpřesnější způsoby jak měřit tělesnou stavbu, klinicky přirovnatelné k DXA a hydrostatickému vážení. Díky těmto vlastnostem je Tanita RD-545 nezbytný nástroj při sledování fyzické kondice. Kapacita vážení je 200 kg.

Tanita je první firmou, která začala používat dvoufrekvenční BIA ve váhách pro běžné použití. Tato technologie představuje další úroveň přesnosti pro tělesnou analýzu tím, že poskytuje údaje o vnitrobuněčné a mimobuněčné tekutině měřených osob. To umožňuje analyzovat buněčnou strukturu a určit kvalitu svalové hmoty, nejen její hmotnost. Jak kvalita, tak kvantita svalů jsou důležité pro dosažení vysokých výkonů u mnoha sportů.

RD-545 poskytuje 26 naměřených hodnot o složení těla. Měření zahrnují: hmotnost, tělesný tuk, svalovou hmotu, kvalitu svalů, hodnocení tělesné stavby, hmotnost kostí, útrobní tuk, bazální metabolismus, metabolický věk, tělesnou vodu a BMI. Přidané ruční elektrody umožňují provádět segmentální analýzu tuku a svalů paží, nohou a těla. Analýza rovnováhy hmotnosti svalové hmoty a její kvalitou mezi pažemi a nohami je nezbytná pro atlety, kteří soutěží ve sportech jako je cyklistika a plavání.

Nově vyvinutá funkce měření pulzu poskytuje údaje o klidové hodnotě tepové frekvence, která se dá sledovat spolu s tělesnou stavbou a tím propojit kardiovaskulární zdraví s hodnotami tělesné stavby a kondice. Integrovaná technologie Bluetooth 4.0 automaticky nahrává údaje do bezplatné mobilní aplikace My Tanita (iPhone 4S a výše, nebo Android 4.4 a výše).

Sledování výsledků je velice jednoduché díky přehledným grafům, tabulkám a hodnocením.

Tanita je japonská firma, která byla založena v roce 1923. Cílem společnosti je výzkum v oblasti zdraví a přinášení profesionálům i nejširší veřejnosti technologie, které usnadní monitorování zdraví.

Dnes je Tanita světový lídr v oblasti tělesných analyzátorů a elektronických měřidel.

Ředitelství společnosti je situováno v Tokiu v Japonsku, s výrobními zázemími v Japonsku a Číně. Udržuje si také sesterské společnosti v USA, Číně, Indii a Hong Kongu a Evropskou centrálu v Amsterdamu v Nizozemsku.

Po vysoce úspěšné výrobě osobních vah do koupelen se Tanita zaměřila na rozvoj a výzkum spojitostí mezi hmotností a zdravím. Následoval výzkum k stanovení vztahů mezi nadměrným tělesným tukem, nemocemi srdce, cukrovkou a rakovinami; Tanita předvedla v roce 1992 první osobní váhu s vestavěným měřením tělesného tuku pro profesionály v oblasti medicíny a fitness. V roce 1994 použila stejnou technologii i pro váhy pro domácnost.

V následujících letech přesnost a inovace Tanity stanovily zlatý standard pro BIA technologii pro váhy s tělesnou analýzou. Díky mnoha klinickým výzkumům a vědeckým konzultacím Tanita produktům věří sportovní odborníci, lékaři a experti z oboru zdraví a fitness po celém světě.

Kontakt:

Medivital Centrum, s.r.o.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-elektronika-zdraví-kondice-sporty-firmy-Medivital Centrum-Tanita