Čestné uznání pro stavební projekt továrny WITTE

Karlovy Vary 13. listopadu (PROTEXT)

Šestnáctý ročník soutěže Stavba roku Karlovarského kraje zveřejnil své výsledky. Průmyslová hala WITTE získala čestné uznání za nadstandardní technologické řešení provozu a dlouhodobý společenský význam pro zaměstnanost v regionu. U zrodu tohoto stavebního projektu doprovázela investora DELTA. Architektonický návrh, projekci a stavební management této 22 000m2 rozlehlé průmyslové haly svěřil investor právě jí.

Jednatel Rainer Gölz označil halu za jednu z nejmodernějších průmyslových hal na světě. Architektonicky nejpřitažlivější je zejména řešení administrativní budovy, kancelářské a konferenční prostory. Samotná průmyslová hala WITTE Automotive v Ostrově nad Ohří představuje technologicky velmi vyspělou, moderní a především bezpečnou výrobu. Investor vzhledem k povaze výroby vyžadoval optimální zázemí především pro technologie přesného strojírenství, stejně přesné chemické přípravy barev, dále lakovnu a konečně výrobu přesných plastových výlisků (klik apod.) z chemických granulátů, lisovaných za vyšších teplot. Další prostory továrny zabírají laboratoře, technické místnosti, přípravny, nástrojářské dílny, sklady a logistika.

"Továrna WITTE představuje provoz, kde kvůli nakládání s těkavými a hořlavými barvami nebo s roztavenými plasty hrozí zvýšené požární riziko. To si vyžádalo specifická opatření k co nejvyšší ochraně osob a majetku při havárii. Proto DELTA rovněž plnila funkci stavebního dozoru pro dosažení maximální kvality stavebního díla," upřesnila mluvčí společnosti Marcela Kolářová.

Investor na tomto stavebním projektu ocenil architekty společnosti DELTA především za hodnotnou industriální architekturu, kterou v DELTĚ jako partnerovi získal v jedné ruce spolu se všemi souvisejícími projekčními činnostmi a stavebním managementem. Tento projekt přinesl do regionu cirka 500 nových pracovních míst. Záštitu nad šestnáctým ročníkem soutěže Stavba roku Karlovarského kraje převzala hejtmanka Karlovarského kraje, Mgr. Jana Vildumetzová, a primátor města Karlovy Vary, Ing. Petr Kulhánek.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-stavby-ocenění-Karlovarský

Construction, building materials, real estate

Region

Karlovy Vary region