Setkání mistrů plné šampiónů

Praha 11. října (PROTEXT)

Již nadcházející sobotu se letos naposledy rozezní motory autokrosových speciálů. Stane se tak při tradičním Setkání mistrů Bernard Cup v Humpolci. Seznam přihlášených slibuje úžasnou podívanou. Vždyť na něm figurují tři letošní evropští šampióni a mnoho dalších špičkových závodníků všech devíti kategorií.

Evropské i republikové tituly jsou pro letošek sice již rozdány, tečka za autokrosovou sezónou však jezdce, jejich týmy a fanoušky teprve čeká. Stane se tak již tradičně při Setkání mistrů Bernard Cup, které se v humpolecké SLAVIA POJIŠŤOVNA AUTOKROS ARENĚ uskuteční již nadcházející sobotu 14. října.

"Měřené tréninky začnou v 8:30 a celý program vyvrcholí v půl čtvrté finálovými jízdami. Mezi přihlášenými figurují hned tři letošní mistři Evropy. Svoji humpoleckou premiéru si odbude nejúspěšnější autokrosař všech dob - osminásobný šampión Starého kontinentu Bernd Stubbe z Německa," informuje předseda AMK Zálesí Josef Špaček.

Chybět nebude ani Aleš Fučík, jenž letos ovládl v Evropě divizi TouringAutocross.

"Chystám se zakončit sezónu. Jak ostatně vyplývá už z názvu závodu, má účast tam je povinností. Meteorologové slibují nádherné počasí a tak očekávám pěkné závody. Humpoleckou trať mám rád. Je vždy výborně připravená a tamní organizátoři jsou skvělí," těší se znojemský pilot.

Jednou z největších současných hvězd na autokrosovém nebi je Petr Nikodém. "V Humpolci chci určitě vyhrát. Opět se utkáme s Čmouďou (Milan Vaněk) a pojede s námi také Radek Jordák. Očekávám tedy krásné závody a jsem zvědav, jak se popereme," netají se vysokými ambicemi letošní evropský i republikový mistr Buggy1600. K humpolecké trati má vřelý vztah. "Právě zde jsem před čtrnácti lety svoji autokrosovou kariéru začínal. Bylo to při závodu Poháru sponzorů a já hned první den hodil boudu. Na to nikdy nezapomenu."

Posledním českým jezdcem před Petrem Nikodémem, který vyhrál v "šestnáctistovkách" evropský šampionát, byl v roce 2009 Vít Nosálek. Ten se v Humpolci rovněž představí, netradičně však v kokpitu speciálu královské divize. "SuperBuggy jsem v minulosti pilotoval ve dvou závodech. Oba se mi podařilo vyhrát. Rád bych to dokázal do třetice. Ještě nikdy jsem také nezávodil s Berndem Stubbem. Na to se těším hodně a doufám, že dorazí co nejvíce fanoušků," věří dlouholetý reprezentant, jenž na Setkání mistrů Bernard Cup usedne do kokpitu bugyny Petra Turka.

Kontakt:

www.amk-humpolec-cz

text: Vlastimil Resl

Foto: Tomáš Němec

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Sport-motorismus-autokros