Nezpochybnitelná omluvenka dětí do škol a školek, aneb sociálka vás nedostane

Praha 11. října (PROTEXT)

Dle platné novely školského zákona jsou rodiče povinni od nového školního roku písemně omlouvat absenci svých dětí ve školních zařízeních až do dovršení jejich 18 let. Nově tuto povinnost mají i rodiče u dětí v posledním, tedy povinném, roce předškolní výchovy (tj. mateřské školky). Podmínky pro uvolňování dětí ze vzdělávání a omlouvání jejich neúčasti ve vzdělávání pak stanovuje školní řád dané školky nebo školy.

Dvacet a více neomluvených hodin by pak mohlo být důvodem k předání problému "sociálce". Protože zároveň od 1. 7. 2107 platí, že každá škola a školské zařízení vč. mateřských školek musí mít povinně Datovou schránku, nabízí se všem rodičům, kteří chtějí mít naprostou jistotu, že jejich omluvenka bude ve škole zaznamenána a uznána, snadný způsob jak omluvenku doručit.

Bezplatný portál PODEJTO.CZ (který obsahuje více než 300 formulářů, kterými lze jednoduše a zdarma komunikovat s jakýmkoliv úřadem, bez toho, aniž byste museli složitě hledat, co má být obsahem nějaké žádosti, potvrzení, dokladu apod.) nově nabízí právě i OMLUVENKU žáka.

Rodiče si jednoduše najdou v seznamu požadované školské zařízení, vyplní údaje o dítěti, mohou zároveň i odhlásit případně stravování na dny absence a pomocí datovky odešlou. Jedná se o nejjednodušší a přitom nezpochybnitelný způsob, jak omluvenku do školy či školky bezpečně odeslat. Nemůže následně hrozit, že se školní zařízení bude vymlouvat, že email či telefonát neproběhl.

Datovou schránku si může zřídit kdokoliv, a to zdarma na kterékoliv poště nebo na kterémkoliv úřadě, kde mají CzechPOINT. Zřízení datovky je zdarma, obvykle do 24 hodin a zprávy odesílané z datovky následně úřadům jsou rovněž zdarma a mají povahu doporučeného dopisu, který na poště stojí nemalé peníze. Odeslané i doručené zprávy se majiteli datovky ukazují okamžitě v datové schránce, dokonce si může nechat informaci o tom, že mu do datovky něco přišlo, nechat posílat sms nebo emailem.

www.podejto.cz, kontakt: info@podejto.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-školy-internet-firmy-Podejto.cz-NEWPS.CZ