Index D&I agentury Thomson Reuters oznamuje 100 nejdiverzifikovanějších a nejinkluzivnějších organizací na světě v roce 2017

New York / Londýn 11. října (PROTEXT/PRNewswire)

Index D&I měří relativní výkonnost proti mnoha faktorům, které definují rozmanité a inkluzivní pracoviště

Agentura Thomson Reuters dnes oznámila 100 nejrozmanitějších a nejinkluzivnějších organizací na celém světě v roce 2017, zařazených do indexu Diversity & Inclusion (D & I). V letošním roce získalo na indexu 100 nejlepších firem umístění 35 nových společností. Index D & I představuje vizi společnosti Thomson Reuters o poskytování zpráv, informací a analýz globálním finančním a podnikovým společenstvím. Indexové ratingy jsou sdělovány prostřednictvím údajů společnosti Thomson Reuters v oblasti životního prostředí, sociální oblasti a správy (ESG), jejichž cílem je transparentně a objektivně měřit relativní výkonnost více než 6 000 společností a poskytnout klientům diferencovaný přehled.

Index D&I je k dispozici na platformě Thomson Reuters Eikon, stejně jako základní měřítka diverzity a inkluze, které mohou být použity k tomu, aby pomohly finančním odborníkům vysledovat společnosti z pohledu dlouhodobých příležitostí a rizik v jejich investicích. Výsledky indexu D&I jsou pro každou společnost vypočítány pro pilíře diverzity, inkluze, rozvoje zaměstnanců a kontroverze zpráv. Pouze společnosti, které bodují ve všech čtyřech pilířích, získávají celkové skóre (průměr skóre pilířů). Pro tento index je vybráno 100 společností s nejlepším celkovým hodnocením.

„Globální důkazy jsou naprosto jasné, rozmanitost se stále více stává záležitostí výkonnosti, růstovým mechanismem a společnosti si již nemohou dovolit nerealizovat své společenské přínosy," uvedla Debra Walton, generální ředitelka pro finance a rizika zákazníků společnosti Thomson Reuters. „Náš výzkum ukazuje, že společnosti, které investují a zaměřují se na měřítka z oblastí ESG, mohou mít během 1, 3 a 5letého období vyšší výkonnost akcií a lepší dlouhodobou ziskovost. Naším závazkem je nadále poskytovat našim globálním klientům exkluzivní přístup k těmto důležitým datům a informacím prostřednictvím našeho indexu a měřítek pro různorodost a začleňování a tím jim pomáháme k informovanějším investicím a sociálně odpovědným rozhodnutím."

Nyní ve druhém roce index D & I nadále získává uznání od průmyslových analytiků na celém světě:

Virginie O'Shea, ředitelka výzkumu společnosti Aite Group, uvedla: „Investice do oblastí ESG se staly globálním fenoménem, který odráží rostoucí význam faktorů, jako je různorodost a začlenění do investorské komunity ze strany institucionálních i maloobchodních investorů. Generační změny budou pravděpodobně tento trend dále podporovat, stejně jako zaměření vnitrostátních regulačních orgánů a vlád na podporu řízení společností a sociálně odpovědných investic v dlouhodobém horizontu."

Will Jan, viceprezident a vedoucí analytik společnosti Outsell, poznamenal: „Ve stále globalizovanějším podnikatelském prostředí je rozmanitost a začleňování důležitější než kdykoli dříve. Přístup k takovým informacím, které mají vést k odpovědným rozhodnutím, je dalším přirozeným krokem ve vývoji finančních služeb."

Brad Bailey, ředitel výzkumu kapitálových trhů společnosti Celent, uvedl: „Vzhledem k tomu, že nadále sledujeme zvýšený zájem o investice v oblastech ESG, transparentní měřítka pro správce portfolií (PM) a investory jsou klíčová, aby zajistila, že mají jasný rámec pro efektivní alokaci zdrojů do společností, které mají nejrozumnější přístup k rozmanitosti."

„Ve společnosti Thomson Reuters chápeme, že soustředění na celkový společenský dopad je pro dosažení dlouhodobého finančního úspěchu zásadní," uvedl Patsy Doerr, globální ředitel pro firemní odpovědnost a začlenění ze společnosti Thomson Reuters. „Vytváření pracovních sil budoucnosti znamená vytvářet rozmanité týmy, které přitahují ty nejlepší a nejbystřejší z celého světa. Index D & I pomáhá investorům a analytikům identifikovat společnosti, kterým se to daří, a pomáhá jim činit investiční rozhodnutí, která odpovídají jejich hodnotám a zásadám. Těšíme se na spolupráci s našimi zákazníky při zavádění nejlepších strategií pro udržitelný růst podniků."

Index D&I, který byl zaveden v roce 2016, řadí 100 nejlepších světových veřejně obchodovaných společností s nejrozmanitějšími a inkluzivnějšími pracovišti, která jsou posuzována podle 24 měřítek ve čtyřech klíčových kategoriích: rozmanitost, začleňování, rozvoj zaměstnanců a kontroverze zpráv. Index je pak vypočten vážením každého měřítka z hlediska významu na trhu a podle toho, jakou má každá společnost výkonnost ve srovnání se svou konkurencí.

Více informací o indexu D&I (metodika, informační listy) naleznete na webových stránkách http://financial.thomsonreuters.com/en/products/data-analytics/market-data/indices/diversity-index.html

25 nejvýše umístěných společností podle indexu D&I a jejich odpovídající procentní vyjádření celkové diverzity a inkluze (%):

1 Contact Energy Ltd84,25
23 Unilever Indonesia Tbk PT75,75
24 Kering SA75,25
25 Verbund AG75,25

Úplný seznam 100 nejrozmanitějších a nejinkluzivnějších organizací na světě najdete na webových stránkách: http://financial.thomsonreuters.com/content/dam/openweb/documents/pdf/financial/diversity-and-inclusion-top-100-companies.pdf

Chcete-li se dozvědět, co nejvýše umístěné instituce říkají o indexu D&I, navštivte webové stránky: http://financial.thomsonreuters.com/content/dam/openweb/documents/pdf/financial/diversity-and-inclusion-quotes.pdf

Thomson Reuters Eikon je výkonným a intuitivním řešením nové generace pro vyhledávání aktuálních a historických dat, která umožňují transakce na finančních trzích a napojení na komunitu finančních trhů. Oceněné nástroje této platformy pro zpravodajství, analýzu a vizualizaci dat pomáhají jejím uživatelům provádět efektivnější obchodní a investiční rozhodnutí v různých třídách aktiv a nástrojů, včetně komodit, derivátů, akcií, fixních příjmů a deviz. Eikon je otevřená platforma přizpůsobitelná individuálním potřebám finančního odborníka nebo instituce.

Agentura Thomson Reuters poskytuje globální finanční komunitě inovativní indicie a indexové služby, které pomáhají investorům činit lepší rozhodnutí. Naši zákazníci a partneři se spoléhají na globální síť jedinečného rozsahu a hloubky a rozsáhlé datové a obsahové soubory, které může poskytnout pouze agentura Thomson Reuters. S podporou obsahu, dat, nezávislosti a globální informační sítě společnosti Thomson Reuters jsou naše indexy a indexové služby navrženy tak, aby vyhovovaly všem potřebám. Více informací naleznete na webových stránkách http://thomsonreuters.com/en/products-services/financial/market-indices.html

Thomson Reuters

Agentura Thomson Reuters je předním světovým zdrojem zpráv a informací pro profesionální trhy. Naši zákazníci se spoléhají na to, že poskytujeme inteligenci, technologii a odborné znalosti, které potřebují k nalezení důvěryhodných odpovědí. Společnost provozuje svou činnost ve více než 100 zemích po více než 100 let. Akcie společnosti Thomson Reuters jsou kótovány na burzách cenných papírů v Torontu a New Yorku. Více informací naleznete na webových stránkách www.thomsonreuters.com.

Lemuel Brewster

Thomson Reuters

Globální ředitel pro PR, finance a rizika

kancelář +1 646-223-5147