AninetFest odstartuje v pražském Světozoru

Praha 14. září (PROTEXT)

Mezinárodní festival krátkých animovaných filmů AninetFest představí již po třetí výběr 20 nejlepších krátkých snímků z celého světa. Letošní 3. ročník festivalu se celkem přihlásilo neuvěřitelných 1650 filmů z více než 100 zemí. Výběr soutěžních snímků má poměrně tvrdá kritéria, takže finálních 20 filmů je opravdu jen výběr toho nejzajímavějšího. V průměru pětiminutové snímky bez dialogu jsou tematicky i žánrově různorodé a představí divákům rozličné animační techniky a zpracování.

Fanoušci animovaného filmu mají možnost zhlédnout soutěžní snímky na premiérové projekci 19.9. v pražském Kině Světozor a dále pak v Chomutově, Liberci, Č. Budějovicích, Plzni a Ostravě.

Pro ty, kteří se budou chtít zúčastnit hlasování, bude po projekci následovat hodnocení nejlepšího filmu. Můžete se tak spolupodílet na rozhodnutí, který film získá festivalovou trofej v kategorii „Cena diváků za nejlepší film“.

Malá ochutnávka ochutnávka na co se letošní ročník můžete těšit v krátkém traileru zde:

KINA:

19.9.2017 Praha (Kino Světozor)

20.9.2017 Chomutov (Kino Svět)

21.9.2017 Liberec (Kino Varšava)

26.9.2017 České Budějovice (Kino Kotva)

27.9.2017 Plzeň (Kino Beseda)

5.10.2017 Ostrava (Minikino)

FB událost akce (PREMIÉRA): https://www.facebook.com/events/234381300418631/

Oficiální web festivalu: http://www.aninetfest.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article: