Podzimní Srdíčkové dny

Praha 14. září (PROTEXT)

V týdnu od 18. do 22. září 2017 proběhne v celé České republice tradiční veřejná sbírka, známá pod názvem Srdíčkové dny.

Studenti středních škol a učilišť budou na ulicích nabízet přívěsky se žetonem do vozíků za 35 Kč a oblíbené magnetky se zvířátky za 30 Kč. Všichni studenti budou mít u sebe zapečetěnou kasičku a igelitovou tašku s logem o.p.s. Život dětem, visačku se jménem prodávajícího i s názvem školy a také povolení sbírky.

Tváří letošních podzimních Srdíčkových dnů je roční Honzík, který brzy po narození přestal přijímat potravu a musel být převezen do FN Motol. Bylo zjištěno, že trpí vzácnou Hirschprungovou nemocí, kdy v tlustém a tenkém střevě nefunguje Honzíkovi nervový systém. Operativně mu proto z velké části musela být střeva odstraněna a zaveden vývod tzv. stomie. Potravu přijímá přes stálý žilní katetr.

Vzhledem k zavedené stomii a centrálnímu žilnímu katetru potřebuje Honzík mnoho pomůcek a vybavení, které stojí nemalé finanční prostředky. Rodiče se mu snaží zajistit život s co nejmenším omezením.

Život dětem o.p.s. pořádá Srdíčkové dny již 17 let. Výtěžek veřejné sbírky pomůže vážně nemocným dětem, které jsou vzhledem ke svému zdravotnímu stavu odkázány na celodenní péči jednoho z rodičů. Zakoupením přívěsku nebo magnetky přispějete na pořízení různých rehabilitačních a zdravotních pomůcek, invalidních vozíčků, zdravotních kočárků, na úhradu zdravotnického materiálu, speciální výživy, rehabilitačních pobytů a podobně.

Život dětem o.p.s. děkuje za pomoc a podporu všem laskavým lidem, kteří se do sbírky zapojí.

Kontakt:

MgA. Maria Křepelková - ředitelka Život dětem o.p.s.

maria.krepelkova@zivotdetem.cz, mobil: 603216461

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-sociální-zdraví-děti-charita-Život dětem