Merck rozšiřuje výrobní kapacity společnosti Celonic o jednorázové bioreaktory Mobius®

Darmstadt (Německo) 13. září (PROTEXT/PRNewswire)

- Objemy vyráběných bioreaktorů se pohybují od 50 litrů až po 2 000 litrů

- Prvotřídní design nabízí flexibilitu, škálovatelnost a snadné použití

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/554217/Merck_Single_Use_Bioreactor.jpg

Merck, přední vědecká a technologická společnost, dnes oznámila, že Celonic AG, švýcarská organizace pro smluvní vývoj a výrobu (CDMO), rozšiřuje svá výrobní zařízení o pět bioreaktorů jednorázového použití Mobius® společnosti Merck.

Společnost Celonic, která vyrábí bio ekvivalenty a také nabízí platformu pro vývoj buněčných linií, přidá do svého vývojového a výrobního závodu v Basileji ve Švýcarsku 50, 200 a 2000litrové bioreaktory. Toto rozšíření posílí marketingové možnosti společnosti Celonic a zvýší její flexibilitu a škálovatelnost.

„Naše rozsáhlé portfolio jednorázových technologií nám umožňuje podporovat zákazníky organizací CDMO, jako je Celonic, kteří přicházejí s novými technologiemi a rozšiřují své možnosti," řekl Andrew Bulpin, ředitel oddělení řešení obchodních postupů divize Life Science společnosti Merck. „Naše nové jednorázové bioreaktory Mobius® pomohou společnosti Celonic zefektivnit procesy a rozšířit její kapacity pro lepší obsluhu klientů."

„Pro naše zákazníky zabývající se biotechnologií každý krok směrem k tržní autorizaci zvyšuje hodnotu jejich majetku a zde byl rozsah služeb společnosti Celonic zásadní při vytváření obrovské hodnoty pro naše partnery," řekl Konstantin Matentzoglu, generální ředitel společnosti Celonic. „Jednorázové bioreaktory Mobius® společnosti Merck nabízejí flexibilní a škálovatelný systém, který odpovídá našim potřebám a požadavkům našich klientů. Přidáním bioreaktoru o objemu 2 000 litrů jsme se přiblížili k našemu cíli, kterým je obsluhovat zákazníky s komerčními výrobními potřebami."

Popularita zařízení a systémů jednorázového použití se v biofarmaceutickém průmyslu zvýšila, neboť nabízejí mnoho výhod oproti běžným systémům z nerezové oceli, jako jsou vyšší míra úspěšnosti šarží, nižší kontaminační riziko, snížené požadavky na vodu a odpadní vodu, zkrácená délka projektů a snížení nákladů na projekt.

Výrobci biofarmaceutických přípravků se zároveň zaměřují na komplexní řešení, od vývoje procesů a výroby až po předklinické, klinické a komerční dodávky s cílem snížit náklady a zvýšit kvalitu a efektivitu.

Portfolio jednorázových bioreaktorů Mobius® společnosti Merck o obsahu 3 až 2 000 litrů přináší větší flexibilitu a kontinuitu rozšiřování, což snižuje potřebu přeškolování operátorů. To jsou některé z mnoha důvodů, proč organizace CDMO, jako je Celonic, brzy adaptovaly technologie společnosti Merck.

Společnost Merck je předním dodavatelem řešení vývojových postupů a výroby v klinické fázi a materiálů a služeb potřebných pro výrobu biofarmaceutických léčiv. Společnost se zavázala dodávat výrobcům špičkovou bioreaktorovou technologii a již několik výrobců ze Severní Ameriky, Evropy a Asie v této oblasti se společností spolupracuje.

O společnosti Celonic

Celonic AG je soukromá smluvní vývojová a výrobní organizace (CDMO) se sídlem v Basileji ve Švýcarsku. Celonic nabízí komplexní vývoj a výrobu dle správné výrobní praxe (GMP) pro nové biologické entity (NBE) a bio ekvivalenty na celém světě. Společnost Celonic, která se zaměřuje na empatii, efektivitu a dokonalost, je vždy o stupeň nad očekáváním ve všech obchodních aspektech, aby pomohla svým klientům dosáhnout jejich cíle efektivněji a spolehlivěji. Služby společnosti Celonic zahrnují vývoj buněčných linií, výrobních procesů, stejně jako GMP a non-GMP výrobu biofarmaceutických léčivých látek. Celonic navíc licencuje vlastní patentovanou technologii buněčných linií CHOvolutionTM pro klienty, vývojáře léků a poskytovatele služeb. Více informací najdete na webových stránkách www.celonic.com.

Všechny tiskové zprávy společnosti Merck jsou odesílány e-mailem ve stejnou dobu, kdy jsou zveřejněny na webových stránkách Merck. Pro online registraci, změnu vaší volby nebo ukončení této služby přejděte zde: www.merckgroup.com/subscribe.

O společnosti Merck

Merck je přední vědeckotechnologická společnost v oblasti zdravotnictví, věd o živé přírodě a speciálních vysoce výkonných materiálů. Přibližně 50 tisíc jejích zaměstnanců usiluje o další rozvoj technologií, které zlepšují a usnadňují život - od biofarmaceutických terapií na léčbu rakoviny nebo roztroušené sklerózy, nejmodernějších systémů pro vědecký výzkum a výrobu, až po tekuté krystaly pro chytré telefony a LCD televize. V roce 2016 dosáhl obrat společnosti Merck 15 miliard EUR v 66 zemích.

Společnost Merck, založená v roce 1668, představuje světově nejstarší farmaceutickou a chemickou společnost. Většinovým vlastníkem této veřejně obchodovatelné společnosti dodnes zůstává rodina, která Merck založila. Společnost Merck se sídlem v německém Darmstadtu vlastní světová práva na název a značku Merck. Jedinou výjimkou je Kanada a Spojené státy americké, kde působí pod názvy EMD Serono, MilliporeSigma a EMD Performance Materials.

KONTAKT: Karen Tiano +49 6151 72 44461

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Německo-věda-zdraví-Merck