XiM18 od spoločnosti Yanfeng Automotive Interiors má európsku premiéru na Medzinárodnom autosalóne IAA 2017

Frankfurt nad Mohanem (Nemecko) 13. septembra (PROTEXT/ots)

XiM18 od spoločnosti YFAI predefinoval Ďalší obytný priestor

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), svetový líder v riešeniach automobilových interiérov, predstavila na Medzinárodnom autosalóne IAA koncepčné vozidlo eXperience in Motion (XiM18). Model XiM18, po prvýkrát predstavený v Európe, zobrazuje spôsob, akým ľudia vnímajú interiér vozidla, keď už nemusia šoférovať. Je navrhnutý pre štyri rôzne režimy interiéru: šoférovanie, rodina, stretnutie a salónik, ktoré umožňujú rozličným osobám využívať vozidlo rôznymi spôsobmi. Týmto novým konceptom spoločnosť podporuje novú generáciu elektrických a autonómnych vozidiel.

„V budúcnosti, hneď ako budú sklápajúce sa volanty považované za nový bežný štandard, pretože vodič už nebude musieť riadiť vozidlo,“ povedal Han Hendriks, Chief Technology Officer pre spoločnosť YFAI, „automobil sa bude vyvíjať smerom k ďalšiemu obytnému priestoru pre vodiča aj cestujúcich. Náš model XiM18 je príkladom toho, ako dokážeme predefinovať spôsob, akým môžu ľudia relaxovať, pracovať a hrať vo svojom aute dnes a aj o niekoľko desiatok rokov.“

Model XiM18 nanovo definuje konfigurácie vnútorného priestoru

Koncept XiM18 je vybavený štyrmi rôznymi režimami interiéru, ktoré podporujú rôzne scenáre jazdy od štandardného režimu jazdy až po rodinný režim vedený budúcnosťou alebo funkčný režim stretnutí až po relaxačný salónik inšpirovaný autonómnymi scenármi jazdy. Model XiM18 poukazuje na to, aký dôraz dávajú budúce interiéry automobilov na flexibilné a inteligentné riešenia podlahovej konzoly a dverových panelov.

Kľúčovou témou budúcich interiérov vozidiel v reakcii na autonómnu jazdu je presne definovaný interiérový priestor a dizajn s upraveným usporiadaním polôh sedenia. Ide o koncept, v ktorom reaguje celý povrch vnútorného priestoru individuálne na každého cestujúceho.

Režim jazdy je konvenčná konfigurácia interiéru so všetkými sedadlami smerujúcimi dopredu. Je obohatený o niekoľko nových pohodlných bezpečnostných funkcií, ako je neviditeľný stĺpik A, HVAC novej generácie štíhle vetracie otvory ovládané gestami alebo inteligentné ovládanie klimatizácie, tenké stropné konzoly, pohyblivé podlahové konzoly alebo pohodlné mäkké odkladacie priestory vo dverách s technológiou uzamkýnania dotykom prsta a vykurovacie riešenia lakťovej opierky na dverách.

Rodinný režim spája ľudí, umožňuje im jednoduchšie zapojenie sa do vzájomnej komunikácie. Operadlá predných sedadiel je možné otočiť smerom dovnútra a zadná podlahová konzola sa pohybuje dopredu, čo umožňuje spojenie stredných sedadiel v strede. Návrhári spoločnosti YFAI tiež priniesli mnoho interiérových doplnkov, vrátane stola origami, odkladacieho prístrojového panela pre cestujúcich s podnosom, nového okolitého alebo funkčného osvetlenia a množstva funkcií na hranie a oddych, ako je napr. interaktívny stropný panel s displejom. Stropný systém vetrania Slim Air Vent zabezpečuje viac pohodlia pre rodinný režim a iné priestorové usporiadanie.

V režime stretnutia slúži interiér ako predĺženie kancelárie, kde sa sedadlo vodiča dokáže presunúť smerom k zadnej časti vozidla, zatiaľ čo sedadlo spolujazdca sa otočí o 180 stupňov, čo umožňuje cestujúcim pozerať sa na seba, pričom ostatné sedadlá sú zložené. Adaptívne interiéry s flexibilnými podlahovými konzolami, riadením osobnej elektroniky a pohodlnými riešeniami pracovného stola prispievajú k pohodliu pracovného prostredia vo vozidle.

Režim salónika je transformačný priestor, ktorý pomáha prechodu od práce k socializácii. Predné sedadlá sa presunú čo najviac dozadu, čím sa vytvorí priestor, ktorý ponúka cestujúcim možnosť relaxovať alebo pracovať, zatiaľ čo vozidlo ide autonómne. Keďže spoločnosť YFAI vyniká v oblasti materiálov a povrchových inovácií, budú prístrojové dosky a dverové panely viditeľne prospievať z technologického pokroku, akým je napr. priama pena na spodnej strane kože alebo technológia ChyM Eco-Lite, ktorá je nielen integrovaná do panelov dverí, ale bola po prvýkrát použitá aj pri výrobe prístrojovej dosky. Kľúčovým prístrojom pre efektívne aplikácie rozvrhnutia v režime salóniku je unikátna samostatná podlahová konzola - predná a zadná podlahová konzola, s možnosťou ich kombinácie, ktorá ponúka bezproblémovú integráciu displejov a ovládacích funkcií.

Inteligentné interiérové povrchy spoločnosti YFAI inšpirovali zvýšené technologické a informačné potreby v oblasti interiéru vozidiel. „Vnútorné plochy vyzerali vždy skvelo a boli príjemné na dotyk,“ dodáva Hendriks. „Aj naďalej budeme pokračovať v čoraz väčšej integrácii funkcií, ktoré vytvárajú lepší život na palube,“ hovorí Han Hendriks. „Jednoliato integrujeme informačný a ovládací priestor, osvetlenie prostredia a úloh, vyhrievané povrchy a iné. Keď nie sú tieto funkcie aktívne, inteligentné povrchy interiéru splynú so štýlovým dizajnom podlahových konzol, prístrojových dosiek a dverných panelov. Toto je súčasný trend a naše koncepty pomôžu automobilkám pripraviť sa na budúcnosť.“

Navštívte aj našu mikrostránku IAA alebo nás sledujte online:

YFAI Facebook: https://www.facebook.com/YFautointeriors

#ExperienceInMotion #NextLivingSpace

Ďalšie informácie Vám radi poskytnú:

Yanfeng Automotive Interiors

Jagenbergstraße 1

41468 Neuss

Nemecko

Astrid Schafmeister

Tel.: +49 2131 609-3028

E-Mail: astrid.schafmeister@yfai.com

Internet: www.YFAI.com

O Yanfeng Automotive Interiors

Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors (YFAI) je globálnym lídrom v oblasti automobilových interiérov. Spoločnosť YFAI nanovo zadefinovala to, ako ľudia trávia svoj voľný čas, ako pracujú a ako sa hrajú v interiéroch svojich vozidiel v súčasnosti i v budúcnosti. Spoločnosť so sídlom v Šanghaji má približne 110 výrobných závodov a technických centier v 20 krajinách a zamestnáva viac ako 33 000 zamestnancov po celom svete. Navrhujú, vyvíjajú a vyrábajú interiérové komponenty pre všetky automobilky. Spoločnosť Yanfeng Automotive Interiors bola založená v roku 2015 a je spoločným podnikom spoločnosti Yanfeng, jedného z popredných dodávateľov čínskeho automobilového priemyslu a spoločnosti Adient, medzinárodného lídra v oblasti výroby automobilových sedadiel. Viac informácií nájdete na stránke www.YFAI.com.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Německo-automoto-trendy-Yanfeng Automotive Interiors

Transport, cars, motorcycles, aircraft, ships, weapons

Region

Europe, EU, NATO