Nová lední revue LOUSKÁČEK NA LEDĚ pouze ve 2 městech ČR!!!

Praha 13. září (PROTEXT)

Představení pomůže projektům UNICEF!

Nová, jedinečná lední revue je tady! Pouze ve 2 českých městech se na přelomu roku 2017/2018 představí pohádkový příběh LOUSKÁČEK NA LEDĚ. Hlavními protagonisty budou sólisté baletu ND Nikola Márová & Michal Štípa. Dále vystoupí vynikající umělec Vlastimil Harapes, který se tanečně a herecky zhostí role Strýčka Drosselmayera a navíc propůjčí představení svůj krásný hlas. Produkčně i producentsky celé představení zajistí Dance on Ice Prague s.r.o. a producentka Ema Krahulíková.

Tato velkolepá lední revue propojuje krasobruslení, akrobacii a tanec.

Mimořádná podívaná

V rámci lední revue se 30. prosince 2017 od 14:00 v pražské Tip Sport areně a 13.1. 2018 od 14:00 v ČEZ areně Pardubice představí na 90 umělců, včetně významných hvězd. Díky synchronizovanému bruslení a tanci Dětského baletu Praha se v celém představení prolne tanec na ledě i na jevišti. "Louskáček na ledě je rodinné představení pro malé a velké, inspiruje i okouzlí diváky v každém věku," prozradila producentka Ema Krahulíková.

Louskáček na ledě bude zcela mimořádné představení, které v ČR dosud jako "lední revue" představeno nebylo! Celé představení budou doprovázet nejrůznější vizuální efekty, které budou obohaceny například o světelnou show, dynamiku ohně a scénické pyrotechniky. Tuto složku představí akrobaté a umělci Z-Show, mezi něž patří především reprezentantky a mistryně ČR v moderní gymnastice, vítězky domácích a mezinárodních tanečních soutěží, které pracují s ohněm a světlem.

"Chceme připravit netradiční podívanou s nádhernou hudbou. Chceme propojit balet a krasobruslení a přiblížit tyto disciplíny divákům ve velmi krásné show. Máme nelehký úkol, vytvořit představení tak, aby zaujalo diváky všech generací. Chceme představit tento balet, jak ho dosud ještě nikdo v České republice neviděl - jako jedinečnou lední show," říká režisérka a choreografka představení Veronika Zídková.

Pohádkový příběh

Louskáček s hudbou P. I. Čajkovského patří k nejoblíbenějším baletům klasického tanečního repertoáru. Vánoční příběh na náměty E. T. A. Hoffmanna vypráví příběh o malé dívce, která pod stromeček dostane překrásnou loutku Louskáčka. Ta v jejím snu ožívá a unáší ji do světa kouzel, kde se dívka setkává s Myším králem, sněhovými vločkami, s tančícími cukrovinkami a cukrovou vílou.

V prostředí pohádkové scény, nádherných a stylových kostýmů, pestrobarevných projekcí, magických triků a speciálních efektů se představí také dětská taneční company složená z řad Dětského baletu Praha, prvního svého druhu u nás, který se věnuje zpracování významných baletních děl a tvorbě nových výpravných představení, která jsou ztvárněna pouze dětskými tanečníky ve věku 4 - 16 let. Dětský balet Praha má za sebou také celou řadu soutěžních úspěchů. V roce 2016 navíc obdržel ocenění za přínos v tanečním oboru v pořadu české televize Zlatý oříšek.

Pomoc potřebným

Lední revue LOUSKÁČEK NA LEDĚ má i svůj zásadní charitativní podtext! Tato show navíc podpoří z každé prodané vstupenky charitativní organizaci UNICEF.

Dětský balet Praha ve spolupráci s UNICEF Česká republika vyhlašují výtvarný projekt "VYROB PANENKU LOUSKÁČKA ČI TANEČNICI Z BALETU LOUSKÁČEK A POMŮŽEŠ DĚTEM". Do projektu se mohou přihlásit taneční studia, školy nebo jednotlivci, kteří chtějí pomáhat UNICEF. Hlavním cílem je pomoc dětem v rozvojových zemích světa, které potřebují očkování. Všechny panenky budou postoupeny k "adopci", nebo-li k prodeji či k aukci. Veškerý výtěžek z tohoto projektu půjde přímo charitativní organizaci UNICEF Česká republika, která se zavázala, že veškeré finanční prostředky poputují pouze na pomoc dětem, uvedla zástupkyně UNICEF.

Vše o adopci panenek si můžete přečíst na oficiálních stránkách UNICEF Česká republika pod následujícím odkazem: http://www.unicef.cz/jak-pomoci/e-shop/adopce-panenek

VSTUPENKY:

Protože nejkrásnějším vánočním dárkem jsou vstupenky na lední revue Louskáček na ledě!!!, můžete si je zakoupit zde: https://www.ticketportal.cz/Event/LOUSKACEK_NA_LEDE

Realizační tým:

Producent: Dance on Ice Prague s.r.o. a producentka Ema Krahulíková.

Choreografie a režie: Veronika Zídková

Umělecký dohled a asistent choreografie: Alice Kovářová, Ladislav Beran,

Kateřina Urbanová

Odborný poradce krasobruslení: Kateřina Kamberská

Scénograf: Magdaléna Klára Hůlová

PR: René Kekely

Kontakt:

René Kekely

PR & mediální zastoupení

e-mail: info@renekekely.cz

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-zábava-revue-René Kekely