Kreativitě se na UMtrhu meze nekladou

Praha 11. srpna (PROTEXT)

UMTRH je umělecký trh a minifestival pořádaný spolkem Žijeme v centru za podpory magistrátu města Prahy. Probíhá každý poslední víkend v měsíci od dubna do konce roku - ten poslední se uskutečnil 29. a 30. července. UMtrh probíhá přímo v centru hlavního města v Pařížské ulici před hotelem Intercontinental.

Buďte kreativní!

UMtrh je živoucí koncept, který roste od měsíce k měsíci, je stále svěží a překvapuje: poslední iterace festivalu ještě více propojila návštěvníky se světem designerů, šperkařů, brašnářů a malířů zpoza prodejních pultů. Nová tradice s názvem Be Creative (Buď tvořivý) vám umožní pod vedením stánkařů-profesionálů aktivně se zapojit do výrobního procesu některých z nabízených produktů. Odejdete tak s unikátním dílem, které jste vytvořili vlastníma rukama - ideální dárek!

Na nedostatek inspirace si tento víkend návštěvníci stěžovat nemohli: metr co metr míjeli stánky s originální autorskou módou, doplňky nebo výtvarným uměním. Své vizuální dojmy pak mohli aplikovat do tvorby svého kousku umění.

Požitek pro všechny smysly

UMtrh je jedinečný svou rodinnou atmosférou. Je to takový malý přátelský ostrov v samotném centru Prahy. Přidává tomu i fakt, že veškerá hudební produkce je pouze akustická, takže nutí okolní chodce přijít blíže a přesvědčit se na vlastní uši.

V sobotu i v neděli ráno obyvatelé Prahy přichystali výbornou sousedskou snídani ve formě švédských stolů. Nechybělo čerstvé pečivo, pomazánky, koláče i voňavá káva - vše přichystáno s láskou a z čerstvých ingrediencí. Návštěvníci tak mohli ochutnat opravdu domácí delikatesy z produktů spřátelených farmářů. Mimo snídani na návštěvníky čekaly food trucky, např. Art of Sandwich, kteří do svých chutných burgerů přidávají pouze bio maso od českých farmářů.

Mimo prodejních stánků, kreativních dílen a občerstvení se všichni mohli těšit z doprovodného programu v podobě živé hudby a třeba zábavné show skupiny Wagabundus, která předvedla další svou variaci na formu nového cirkusu.

O UMtrhu

UMtrh je unikátní projekt, který návštěvníkům umožňuje vidět pod pokličku uměleckého procesu - ten probíhá live, v pohybu a dynamicky. Ve své podstatě jde o střet umění s realitou. V budoucnu by se měl stát otevřenou výstavní galerií Prahy, která oživí její kulturní scénu. UMtrh se tradičně otevírá pro všechny umělce, designery, výrobce, malíře, cukráře, kuchaře a další kreativce různého druhu.

Více informací naleznete zde: http://www.UMtrh.cz/

Kontakt pro média:

Zdena Buláková

Žijeme v centru

pořadatelka UMTRH

e-mail: bulakovaz@gmail.com

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-výtvarné-trh-styl-UMtrh

Retail chains and goods distribution
Newspapers, magazine, TV, radio, advertisement