Spolek PROSTOR 228 provozuje výstavní galerii

Liberec 10. srpna (PROTEXT)

Všeobecně prospěšný Spolek PROSTOR 228 provozuje výstavní galerii, původně založenou v dubnu 2012 jako soukromou galerii manželů Jermanových. Tato galerie prezentuje ceněné autory současné malířské scény a je jednou z mála libereckých galerií, která disponuje unikátní vnitřní dynamikou živého organismu: jsme svědky moderního konceptu výstavnictví, který se zároveň hlásí k tomu nejlepšímu z dosavadní tradice.

Dramaturgie galerie se zaměřuje na cyklus výstav pro daný rok. Jednotlivé výstavy jsou tematicky provázány a galerie tak nabízí unikátní výstavní koncept. Zvolené téma definuje výběr autorů, kteří se daného problému svojí tvorbou dotýkají, ovšem vždy nově, jiným způsobem. Toto vědomí diference a multipolárního pohledu na realitu umožňuje návštěvníkům galerie lépe porozumět světu současného umění.

Velký současný myslitel Alain de Botton tvrdí, že umění je terapie. Zakladatelé spolku vytvořili v tomto duchu jedinečnou oázu, která se stává otevřeným místem pro širokou veřejnost, podporuje komunikaci s cílem pomáhat výtvarnému umění, aby mohlo žít a tvořit.

Galerie PROSTOR 228

Studničná 227/9, vchod z ul. Perlová

46001 Liberec 2-Nové Město

Tel.: 608 071 033 Petr Jerman, Michaela Jermanová, Ondřej Jerman