Lékárna.cz má nové logo: tradiční kříž doplňují srdce, pilulky a náplasti

Praha 9. srpna (PROTEXT)

Jednička mezi internetovými lékárnami spustila zbrusu nový web a představila i nové logo. Kříž, který je tradičním symbolem lékáren, v sobě ukrývá i další symboly spojené se zdravím. Nový je i slogan internetového obchodu "zdraví nás baví".

Jde o nejzásadnější proměnu od vzniku Lékárny.cz v roce 1999. "Tehdy jsem měl v hlavě jednu myšlenku - dát lidem možnost volby, pokud jde o jejich zdraví. Možnost vybrat si mezi běžnými přípravky, alternativní medicínou, bylinkami a přírodními léčivy. Když jsem kupoval doménu, jen mlhavě jsem tušil, jak moc to změní můj život. A nejen můj," vzpomíná majitel a zakladatel značky Vladimír Finsterle. "Baví mě společně se zákazníky hledat, vytvářet a sdílet nové cesty k lepšímu životu," shrnuje v jedné větě přístup své firmy založený na neustálém hledání nových řešení.

"Lidé se dneska o sebe víc starají, uvědomují si, že zdraví nejsou jenom léky, ale i způsob, jak žijeme," vysvětluje ředitel Karel Klodner. "Navíc tým Lékárny.cz tvoří profesionálové, pro které je práce v oboru víc než jenom zaměstnáním," dodává. V souladu se sloganem "zdraví nás baví" tak zaměstnanci Lékárny.cz do všeho, co dělají, dávají kousek sebe a sami na sobě testují, co doporučují i zákazníkům - na blozích se tak lidé mohou dočíst, jak Bára z marketingu hubne, jak Tomáš z IT běhá nebo jak administrátorka webu Zuzka vaří podle zdravých receptů.

Přátelský přístup má být vidět ve všem, co Lékárna.cz dělá: Nový web je responzivní, aby se správně zobrazoval v počítači, telefonu i tabletu. O nových trendech z oblasti zdraví a krásy informuje Magazín Lékárny.cz. Každý pracovní den jsou na chatu lékárníci připravení odpovídat na dotazy týkající se volby léků, jejich dávkování nebo kontraindikace a k dispozici je zákazníkům i seznam jejich oblíbených produktů nebo minulých nákupů.

"Postavení jedničky na trhu nás přivedlo k provedení rozsáhlých změn a nikoli jen dílčích úprav. Lékárna.cz vznikla na českém internetovém trhu jako první a vždycky byla průkopníkem i díky tomu, že majitel a zakladatel Vladimír Finsterle je velký vizionář a ostatně je to jediný lékárník mezi majiteli tuzemských největších online lékáren," komentuje změnu kabátu ředitel e-shopu Karel Klodner.

Obdobně změnil web i logo také sesterský e-shop MojaLekáreň.sk. Celkové náklady související s vytvořením nového e-shopu a změnou loga dosáhnou téměř třiceti milionů korun.

Autorem loga je studio Dynamo design. "Značky Lékárna.cz a MojaLekáreň.sk jsou jedinečné ve svém grafickém pojetí. Symbol má mnoho významů, které se pojí s tématem zdraví. Můžeme v něm vidět kříž, tobolky léků, náplasti stejně jako čtyři protilehlá srdce. Ve všech případech se jedná o prvky, které vyvolávají podvědomé asociace se zdravím a léky. Celkový dojem posiluje také barevnost, která navazuje na původní značku Lékárny.cz. Zelená v kombinaci se žlutou působí svěže, hřejivě a přátelsky," vysvětluje Michal Richtr, managing partner studia.

Lékárna.cz s třetinovým podílem na trhu je lídrem v oblasti prodeje lékárenského sortimentu na internetu. Vznikla v roce 1999 jako informační portál o lécích, v roce 2003 se stala první českou online lékárnou. Od roku 2006 provozuje na Slovensku sesterský e-shop MojaLekáreň.sk, který přináší zhruba pětinu tržeb. V roce 2016 dosáhla obratu 503,2 milionu korun a zaměstnávala 60 lidí. Lékárna.cz je součástí obchodní skupiny Pears Health Cyber.

Pro další informace, nebo pokud chcete dostávat podobné zprávy, prosím kontaktujte:

- Zdeněk Fekar, mediální zástupce, tel. (+420) 775 599 024, e-mail: zdenek@evox.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-internet-zdraví-léky-trh-firmy-Lékárna.cz

Health, medical treatment, pharmaceuticals
PC, Internet, telecommunications, post service
Retail chains and goods distribution

Region

Prague, Central Bohemia region and Czech Republic