Zastupitel Prahy 2 viní starostku Černochovou z vydírání

Praha 9. srpna (PROTEXT)

Zastupitel Dan Richter (OSB) podal trestní oznámení na starostku Městské části Praha 2 Janu Černochovou (ODS) za vydírání.

Starostka šesti zastupitelům a na zvukový záznam osobně přiznala, že v minulém volebním období nezařadila do prodeje v rámci privatizace dům s nájemníky, ve kterém bydlí zastupitel Dan Richter, na příkaz bývalého starosty Jiřího Palusky (ODS), jako pomsta za aktivity zastupitele v souvislosti s jeho upozorněním na machinace s půdními vestavbami vedením Městské části Praha 2. Na bývalého starostu Jiřího Palusku podala Transparency International (TIC) trestní oznámení ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Starosta pak na svou funkci rezignoval.

Místostarostka Mazancová (OSB) zastupiteli potvrdila, že ho starostka Jana Černochová vydírala a požadovala jeho odstoupení z funkce zastupitele jako podmínku pro dokončení privatizace domu s nájemníky ve kterém bydlí.

Zastupitel na Městkou část Praha 2 podal již dříve trestní oznámení za předražení zakázky na rekonstrukci domu Sokolská 18, kde sídlí nově zřízená Správa nemovitostí Praha 2, a.s., 100 % vlastněná městskou částí, a trestní oznámení na dodávku klimatizace pro budovu Úřadu městské části Praha 2, kde byl vybrán dodavatel, který nesplnil podmínky zadání.

Opakovaná telefonická vyhrožování zabitím zastupiteli společností, ve které měla 50 % podíl společnost MUROM a.s., která zajišťuje prodej bytů pro Městskou část Praha 2, polití auta žíravinou či vyhrožování vypálením bytu místostarostovi Grundlerovi (TOP 09) poradcem místostarostky Mazancové Ing. Lubošem Procházkou CSc, M.Sc jsou běžné mafiánské praktiky na radnici Prahy 2.

Kontakt:

Ing. Dan Richter, zastupitel MČ Praha 2, dan.richter@praha2.cz

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

ČR-společnost-politika-soud-byty

Construction, building materials, real estate
Politics, Religion Unions and Welfare Issues

Region