Iniciativa Pásu a cesty vytváří na kantonském veletrhu příležitosti v obchodu s potravinami s východní Evropou

Roman Kryvoshejev, generální ředitel společnosti Fialan, se účastnil kantonského veletrhu

GUANGZHOU (Čína) 13. července (PROTEXT/PRNewswire)

Čínský veletrh dovozu a vývozu (kantonský veletrh) ohlásil prudký nárůst počtu kupujících z východoevropských zemí, z toho 6294 z Ruska a 1397 z Ukrajiny, z celkového počtu 88 574 zákazníků z oblasti Iniciativy Pásu a cesty, což představuje nárůst o 14,61 % od založení čínské iniciativy Pásu a cesty (BRI), rozvojové strategie země na podporu hospodářského rozvoje v oblasti pásu Hedvábné stezky a Námořní hedvábné stezky 21. století v roce 2013.

Obchod s potravinami mezi Ukrajinou a Čínou od zahájení iniciativy BRI vzrůstá

Ukrajina byla jednou z prvních zemí, které podpořily iniciativu BRI. Podepsala bilaterální protokol potvrzující jejich účast v souvisejících rozvojových projektech v roce 2014. Od té doby byla země svědkem rychlého rozvoje obchodu s Čínou, včetně potravinového zboží. 90 procent kukuřice a 95 procent dovozu slunečnicového oleje do Číny pocházelo v roce 2015 z Ukrajiny. V roce 2016 byla Čína druhým největším vývozním trhem pro Ukrajinu s obratem dosahujícím 1,026 miliardy USD.

Viktor Tanasiychuk, ministr-poradce ukrajinského velvyslanectví v Číně, je přesvědčen o vyhlídkách na pokračující růst obchodu s potravinami mezi Čínou a Ukrajinou. Magazínu Food to China řekl, že vytvoření efektivnější komunikace mezi producenty a dovozci by měla spotřebitelům pomoci dozvědět se více o ukrajinských potravinách.

Roman Kryvoshejev, generální ředitel společnosti Fialan, který se účastnil kantonského veletrhu od roku 2012, se uznale vyjadřoval o pozitivní roli iniciativy BRI při podpoře obchodu mezi Čínou a východoevropskými zeměmi. Chválil tuto strategii jako „nový způsob, který by měl významně snížit náklady a čas dodávek z Ukrajiny do Číny".

„Čínští spotřebitelé proto získají z Ukrajiny nejčerstvější biopotraviny za přijatelné ceny," dodal.

Propagace mezinárodního obchodu s potravinami na kantonském veletrhu

Společnost Fialan zavádí na Ukrajinu prvotřídní čínské zboží od roku 2004 a přináší do Číny ukrajinské potraviny od roku 2013. „Kantonský veletrh pomůže ukrajinským společnostem najít zboží v Číně a usnadní spolupráci mezi čínsko-ruskou a čínsko-ukrajinskou společností," poznamenal Kryvoshejev.

„Kantonský veletrh nám dává širší nabídku možností nákupu a nabízí příležitosti najít více partnerů, protože množství kategorií výrobků a exponátů se zvyšuje," uvedl.

Přehled všech produktů na veletrhu najdete zde: http://i.cantonfair.org.cn/en/Categories/Index

Vzhledem k tomu, že více zemí v oblasti BRI podepisuje bilaterální a mnohostranné dohody s Čínou, místní trh s dováženými potravinami přijímá nové možnosti rozvoje, které jsou závislé na rostoucí národní kupní síle.

„230 odběratelů a obchodníků s potravinami, přeshraničních e-komerčních společností a maloobchodních prodejců se na kantonském veletrhu minulý rok zúčastnilo kampaně „Globální propagace dovozu potravin", uvedla Maggie Pu, zástupkyně generálního ředitele kanceláře zahraničního obchodu kantonského veletrhu. „Tento veletrh vytváří příležitosti pro místní vyjednávání pro vystavovatele a kupující v celosvětovém měřítku, aby mohli lépe porozumět politice a procesům obchodu s potravinami v Číně."

„Vzhledem k tomu, že má Čína užší vztahy se zeměmi oblasti Pásu a cesty, budeme jako platforma hrát klíčovou úlohu při pomoci mezinárodním potravinářským společnostem, aby mohly rozšiřovat své přeshraniční podnikání."

Více informací najdete na webových stránkách: http://www.cantonfair.org.cn/en/index.aspx

O kantonském veletrhu

Čínský veletrh importu a exportu, známý také jako kantonský veletrh, se koná v Guangzhou dvakrát ročně, vždy na jaře a na podzim. Veletrh, který vznikl v roce 1957, je nyní komplexní výstavou s nejdelší historií, na nejvyšší úrovni, v největším měřítku s největším počtem výrobků, stejně jako nejširší distribucí původního zboží a nejvyšším obchodním obratem v Číně.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/534963/Roman_Kryvosheyev.jpg

KONTAKT: Paní Chloe Cai, +86-20-8913 8622, caiyiyi@cantonfair.org.cn

SENDING PRESS RELEASES

I want to receive press releases with the same keywords as this article:

Keywords

Čína-obchod-potraviny-Canton Fair

Foodstuff, drinks, tobacco
Retail chains and goods distribution

Region

Asia, Australia